Vi söker verksamhetsutvecklare för Biometrias way of working

Vi söker verksamhetsutvecklare för Biometrias way of working

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Vill du bidra till en digital revolution i skogens värdekedjor?
Inom Biometria driver vi den digitala utvecklingen för hela skogsnäringen. Vi skapar möjligheter inom digitalisering och innovation där vi testar ny teknologi. Biometria ligger i framkant avseende på både teknik och arbetssätt, bland annat genom att automatisera processen med hjälp av machine learning och AI.

Vill du driva utvecklingen av framtidens arbetssätt? Vi söker dig som vill göra skillnad kring hur man ska arbeta med systemutveckling på ett modernt och effektivt sätt.

Vårt företag befinner sig i en förändringsresa när det gäller både teknik och organisation där din roll blir oerhört viktig i den förändring vi genomför.

Vi söker verksamhetsutvecklare för Biometrias way of working

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Du kommer arbeta som verksamhetsutvecklare för hur vi så effektivt som möjligt kan utveckla framtidens IT-stöd inom hela skogsförädlingskedjan. I arbetsuppgifterna ingår att kontinuerligt vidareutveckla Biometrias Way of working.

Ditt ansvar är att säkerställa att planering samt uppföljning genomförs enligt beslutad takt. Din roll är att agera som operativ agil coach och genom det vägleda, driva och utföra utveckling av agilt arbetssätt på strategisk såväl som operativ nivå. I det ansvaret ingår också att vara den som ansvarar för vår övergripande backlogg.

Andra arbetsuppgifter är att: Förbereda, arrangera och facilitera big room plannings, programövergripande demos samt retrospektiv med 100+ deltagare.

För närvarande genomför vi en fullständig systemförnyelse mot en microservice arkitektur av det gemensamma systemet som hela skogsbranschen använder sig av, VIOL.

Du förväntas ha ett kundorienterat arbetssätt och du ska på ett pedagogiskt sätt kunna förklara hur teamen skall arbeta.

Personalansvar ingår inte i tjänsten.

Vem är du?

Du är noggrann och har ett tydligt ledarskap. Öppenhet, serviceinriktad och goda sociala egenskaper är viktiga förmågor för dig som ledare. Du är mån om att det du arbetar med blir rätt, du är orädd och nyfiken samt gillar utmaningar.

Du har också god planeringsförmåga och kan arbeta både kort- och långsiktigt. Som person trivs du med att vara en del av ett team men du är också självgående och drivande inom ditt område.

Du gillar att jobba i ett öppet samarbetsklimat och har lätt för att samarbeta och vill utvecklas i takt med nya tekniksprång och arbetssätt.

Du behöver ha en teknisk förståelse och kompetens samt flerårigerfarenhet av att jobba som agil coach och eller big room planning i en större skala.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Våra värderingar är ledord för vårt förhållningssätt och våra värdeord är pålitliga, opartiska, engagerade och tillsammans. Alla ska ha utrymme för att kunna utföra sitt uppdrag, att våga testa och även ta hjälp av varandra för att lyckas. Det ska kännas tryggt och roligt att komma till jobbet. Vi stöttar varandra och ser varandra som kollegor och medmänniskor.

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete med möjlighet att arbeta på distans.

Vi erbjuder också privat sjukvårdsförsäkring samt att vi har flera fritidsboenden att låna/hyra och självklart erbjuder vi våra anställda friskvårdsbidrag.

Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara - det är bra att vi är olika!

Vid en anställning skapar vi en plan för dig för att du ska få en så bra introduktion som möjligt till vår tekniska plattform och organisation.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor:
Enligt gällande kollektivavtal

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Anställningens omfattning: Heltid

Upplysningar om anställningen lämnas av: IT-chef Robin Grelz, 070-219 94 03

Fackliga representanter: Jens Nordenberg, Akademikerföreningen 010-228 51 16 och Marie Söder, Unionen 010-228 5139

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2023-02-20

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av BIOMETRIA Ekonomisk förening
Hemsida https://biometria.varbi.com
Sista ansökningsdag 20 feb 2023 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Biometria är den nya organisationen för virkesmätning- och redovisning och är en fusion av fyra föreningar: SDC och virkesmätningsföreningarna VMF Nord, -Syd och -Qbera. Biometria bidrar till att affärer kan genomföras med högt förtroende på en korrekt grund genom opartisk mätning och redovisning. Vår roll är också att förmedla och förädla affärskritisk information mellan köpare och säljare av skogsindustriell råvara, att effektivisera administrationen mellan parterna och utveckla servicetjänster till nytta för våra medlemmar. Vi är 850 medarbetare och finns i hela landet.