Biometria söker systemutvecklare med teknikintresse

Biometria söker systemutvecklare med teknikintresse

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Vill du bidra till en digital revolution i skogens värdekedjor?
Inom Biometria driver vi den digitala utvecklingen för hela skogsnäringen. Vi skapar möjligheter inom digitalisering och innovation där vi testar ny teknologi. Biometria ligger i framkant avseende på både teknik och arbetssätt, bland annat genom att automatisera processen med hjälp av machine learning och AI.

Biometria befinner sig i en spännande och utvecklande fas där vi är i behov att rekrytera en systemutvecklare inom IT-infrastruktur.

Vi söker systemutvecklare med teknikintresse

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som systemutvecklare med ett fokus inom de tekniska perspektiven, arbetar du dagligen med att skapa tekniska förutsättningar och kvalitetssäkring i hela kedjan från innovation, utveckling, förvaltning och drift.

Du ingår i ett team, där du tillsammans med dina kollegor är tekniska specialister med uppdrag att agera stöd och styrning för resterande organisation gällande infrastruktur och dess principer och riktlinjer. Inom teamet finns specialistkunskaper inom tex. prestanda, tillgänglighet, säkerhet men också automatisering och leveransprocess med förmågor för inbyggd kvalité från utveckling till produktion.

Tillsammans med dina kollegor tillhandahåller ni utöver specialistkompetens, ett antal gemensamma lösningar som är viktiga för organisationen kring tex. övervakning och uppföljning.
För att lyckas med det uppdrag och åtaganden som teamet ansvarar för är automation en naturlig del i vardagen och vi strävar hela tiden efter att göra vägen till produktion bättre och bättre!

Den tekniska plattform som du tillsammans med teamet arbetar med har sin bas i Microsoft Azure och dess komponenter.

Vid behov kan beredskap ingå i tjänsten.

Vem är du?

Du är noggrann, kreativ, målfokuserad och har kvalitet som ledord. Du är orädd, nyfiken och gillar utmaningar. Du har också god planeringsförmåga och kan arbeta både kort- och långsiktigt.

Du trivs med att vara en del av ett team. Du gillar att jobba i ett öppet samarbetsklimat, har lätt för att samarbeta och vill utvecklas i takt med nya tekniksprång och arbetssätt.

För att lyckas med rollen tror vi att du har en bred teknisk förståelse och kompetens samt erfarenhet av roller som IT-arkitekt, systemutvecklare eller tekniker.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad tror vi att du har med dig?
  • Några års erfarenhet med arbete nära teknik
  • Automation som en naturlig del i vardagen
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska i både tal och skrift
Vårt erbjudande

Våra värderingar är ledord för vårt förhållningssätt och våra värdeord är pålitliga, opartiska, engagerade och tillsammans. Alla ska ha utrymme för att kunna utföra sitt uppdrag, att våga testa och även ta hjälp av varandra för att lyckas. Det ska kännas tryggt och roligt att komma till jobbet. Vi stöttar varandra och ser varandra som kollegor och medmänniskor.

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete med möjlighet att arbeta på distans.

Vi erbjuder också privat sjukvårdsförsäkring samt att vi har flera fritidsboenden att låna/hyra och självklart erbjuder vi våra anställda friskvårdsbidrag.

Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara - det är bra att vi är olika!

Vid en anställning skapar vi en plan för dig för att du ska få en så bra introduktion som möjligt till vår tekniska plattform och organisation.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor:
Enligt gällande kollektivavtal

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Anställningens omfattning: Heltid

Upplysningar om anställningen lämnas av: Martin Grubb, Produktområdeschef Infrastruktur & Intern IT, 010-228 50 39

Fackliga representanter: Jens Nordenberg, Akademikerföreningen 010-228 51 16 och Marie Söder, Unionen 010-228 5139

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2023-02-20

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)

#LI-Hybrid
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av BIOMETRIA Ekonomisk förening
Hemsida https://biometria.varbi.com
Sista ansökningsdag 20 feb 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Biometria är den nya organisationen för virkesmätning- och redovisning och är en fusion av fyra föreningar: SDC och virkesmätningsföreningarna VMF Nord, -Syd och -Qbera. Biometria bidrar till att affärer kan genomföras med högt förtroende på en korrekt grund genom opartisk mätning och redovisning. Vår roll är också att förmedla och förädla affärskritisk information mellan köpare och säljare av skogsindustriell råvara, att effektivisera administrationen mellan parterna och utveckla servicetjänster till nytta för våra medlemmar. Vi är 850 medarbetare och finns i hela landet.