Biometria söker systemtestare till vårt team inom Business Intelligence

Biometria söker systemtestare till vårt team inom Business Intelligence

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Vill du bidra till en digital revolution i skogens värdekedjor?
Inom Biometria driver vi den digitala utvecklingen för hela skogsnäringen. Vi skapar möjligheter inom digitalisering och innovation där vi testar ny teknologi. Biometria ligger i framkant avseende på både teknik och arbetssätt, bland annat genom att automatisera processen med hjälp av machine learning och AI.

Vi söker systemtestare med intresse för teknik till vårt utvecklingsteam inom BI
Vi letar efter dig som har ett passionerat intresse för ditt yrke, som gillar att lösa kluriga utmaningar och vill jobba med teknik som ligger i framkant. Har du en gedigen och mångårig erfarenhet eller är du nyutexaminerad och kunskapstörstig och vill lära dig? Vi värdesätter olikheterna i erfarenheter, kunskap och synsätt och ser det som viktiga byggklossar i en lärande organisation.

Biometria hanterar stora mängder data som ägs av våra kunder, i Biometrias data warehouse. I nuläget visualiserar vi datat till stor del i rapporter, som Biometrias kunder använder. Behovet av analyser kan komma att ändras med framtiden, där prognostisering blir alltmer viktigt för branschen.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Du ingår i vårt utvecklingsteam där dina arbetsuppgifter är att genomföra noggranna kravanalyser och systemtester samt bidra till att skapa automatiserade tester inom produktområdet. Som systemtestare ska du hjälpa teamet att förutse och hitta avvikelser från uppställda krav. I samarbete inom teamet ingår också att vidareutveckla och förbättra arbetssätt och rutiner.

Din roll är att steg för steg säkerställa att teamets leveranser är av rätt kvalitet. Du ska se till att produktens funktionalitet, stabilitet och prestanda testas, utvärderas och förbättras kontinuerligt.

Du arbetar i nära samarbete med testledare. Arbetet innebär bland annat testdesign, skriver och utför manuella samt automatiserade tester, planerar och utför funktionella och icke funktionella tester samt identifierar och rapporterar defekter. Som systemtestare har du ansvar för att stötta teamet i leveransen med utgångspunkt från slutanvändarens behov. Du har täta kontakter med systemutvecklare, användbarhetsexpert, IT-arkitekter, verksamhetsutvecklare samt produktägare.

Exempel på arbetsuppgifter är:
  • Delta i kravgenomgångar för att i tidig utvecklingsfas skapa relevanta testfall.
  • Skapa testdata i olika källsystem som senare lagras i Biometrias BI via integrationer, samt felsöka i datakällor.
  • Testa SSRS/Power BI rapporter utifrån kravspecifikation, så att informationsinnehållet stämmer samt att uppdelningen av informationen är enligt krav.
  • Skapar heltäckande tester för ETL (Extract Transform Load) processer.
  • Skapa SSIS paket/jobb, för att hämta och ladda data.
  • Bidrar till arbetet med regressionstester på befintliga rapporter.
  • Dokumenterar testavvikelser samt återkopplar till teamet.
  • Återrapporterar resultat samt när acceptanstester kan starta till beställare, för utvecklade funktioner.
  • Samordnar tester utifrån gemensamma leveranser med andra produktområden.
  • Samverkar med andra testare i vårt testnätverk.
Vem är du?

Du har god erfarenhet av testmetodik samt är noggrann och har kvalitet som ledord. Du är orädd, nyfiken och gillar utmaningar. Du trivs med att vara del av ett team och har lätt för att samarbeta, men är också självgående och drivande inom ditt område. Du har en bakgrund som utvecklare och har en erfarenhet av testautomatisering. Du gillar att jobba i ett öppet samarbetsklimat i en grupp som har ett helhetsansvar för de produkter som finns inom produktområdet.

Vi ser gärna att du kan tänka utanför ramarna och har fantasin att förutse vad som kan gå fel, till exempel genom att skapa teststrategier för att förhindra avvikelser redan innan de uppstår.

Vårt erbjudande

Våra värderingar är ledord för vårt förhållningssätt och våra värdeord är pålitliga, opartiska, engagerade och tillsammans. Alla ska ha utrymme för att kunna utföra sitt uppdrag, att våga testa och även ta hjälp av varandra för att lyckas. Det ska kännas tryggt och roligt att komma till jobbet. Vi stöttar varandra och ser varandra som kollegor och medmänniskor.

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete med möjlighet att arbeta på distans.

Vi erbjuder också privat sjukvårdsförsäkring samt att vi har flera fritidsboenden att låna/hyra och självklart erbjuder vi våra anställda friskvårdsbidrag.

Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara - det är bra att vi är olika!

Vid en anställning skapar vi en plan för dig för att du ska få en så bra introduktion som möjligt till vår tekniska plattform och organisation.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor:
Enligt gällande kollektivavtal

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Anställningens omfattning: Heltid

Upplysningar om anställningen lämnas av: Produktområdeschef för Produktion och BI, Ted Danielsson, 010-228 50 47

Fackliga representanter: Jens Nordenberg, Akademikerföreningen 010-228 51 16 och Marie Söder, Unionen 010-228 5139

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2023-02-20

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av BIOMETRIA Ekonomisk förening
Hemsida https://biometria.varbi.com
Sista ansökningsdag 20 feb 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Biometria är den nya organisationen för virkesmätning- och redovisning och är en fusion av fyra föreningar: SDC och virkesmätningsföreningarna VMF Nord, -Syd och -Qbera. Biometria bidrar till att affärer kan genomföras med högt förtroende på en korrekt grund genom opartisk mätning och redovisning. Vår roll är också att förmedla och förädla affärskritisk information mellan köpare och säljare av skogsindustriell råvara, att effektivisera administrationen mellan parterna och utveckla servicetjänster till nytta för våra medlemmar. Vi är 850 medarbetare och finns i hela landet.