Hoppa till innehåll
Holmen AB logotyp

Automationselektriker och Automationstekniker till Iggesunds Bruk

Ansök nu
Har du ett stort intresse för el och automation? Brinner du för problemlösning där du arbetar både självständigt och i team? Vill du bli vår kollega i en framtidsbransch med en klimatsmart råvara som utgångspunkt?

Din nästa arbetsplats?

Iggesunds Bruk tillverkar världsledande kartong under varumärket Invercote. Förpackningar av vår kvalitetskartong är en viktig del av köpupplevelsen för våra kunders kunder. Vi är en internationell och hållbar verksamhet med stora utvecklingsmöjligheter för alla medarbetare. Vi värdesätter våra medarbetare och produkter högt. Hos oss jobbar idag omkring 750 medarbetare. Vårt bruk finns vid Hälsinglands kust, 9 kilometer söder om Hudiksvall.

Din framtida utmaning

Just nu söker vi kollegor inom automation till Iggesunds Bruk. Inom automation på Iggesunds Bruk har du en viktig roll för att säkerställa att vår fabrik har en hög driftsäkerhet och nu söker vi nya medarbetare både som automationselektriker samt automationstekniker.

I rollen som automationselektriker arbetar du med förebyggande och avhjälpande underhåll samt med ombyggnationer och modernisering på våra el-, styr- och reglerutrustningar. Din huvudsakliga inriktning är instrument eller el men i framtiden har du möjlighet att arbeta brett över hela arbetsområdet.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Felsökning och funktionskontroll av utrustning
  • Kalibrering av mätinstrument
  • Byten av utrustning som elmotorer, frekvensomriktare och transmittrar.
I rollen som automationstekniker ansvarar du för automationsunderhållet på sektionens processutrustning och maskiner. Detta innebär bland annat praktiskt underhållsarbete samt optimering av automationsutrustning, upprättande av underhållsplaner och livscykelplaner. I arbetsuppgifterna ingår också att analysera driftsäkerhet och utfall av utförda åtgärder samt ta fram förslag till och driva förbättringar.

Då det är viktigt för oss att hålla oss uppdaterade inom tekniken på marknaden ingår också omvärldsbevakning. Du kommer även delta vid projekt för investering och arbeta med nyinstallationer.

För att lyckas i rollen

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person med helhetssyn som arbetar enligt en tydlig process och ser till att slutföra de arbeten som påbörjats. Vi söker dig som trivs i samarbete med andra människor, samt har förmåga att hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Vidare har du utbildning inom el och automation, samt några års relevant erfarenhet inom området för tjänsterna.

Meriterande för automationselektrikertjänsten är om du har erfarenhet at felsökning, schemaläsning, frekvensomriktare, driv- och styrsystem, PLC-utrustningar och reglerventiler.

Meriterande för automationsteknikertjänsten är om du har erfarenhet av:
  • Styrsystem som Siemens S7, ABB Advant 450 eller 800XA
  • Instrumentutrustning så som flödes-, tryck-, temp- och konc.mätning
  • Frekvensomriktare från ABB
  • Sitebase
  • Regler optimering
Vi erbjuder dig

Hos oss får du det bästa av två världar. På Iggesunds Bruk arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder ett mycket varierande, fritt och ansvarsfullt arbete. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar. Detta är ett unikt tillfälle för dig som vill jobba i ett internationellt företag med utvecklande arbetsuppgifter, men ändå ser fördelar med att verka och bo på en mindre ort.

Ansök redan idag!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi får skogen att växa och ge Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid. Innovativa pappersprodukter av färsk fiber Holmen utvecklar innovativa pappersprodukter av färsk fiber, väl anpassade för böcker, magasin, reklam och förpackningar. Vi specialiserar oss på de användningsområden där lätta papper med hög bulk och ljushet samt goda tryckegenskaper är en fördel. Den färska fibern från hållbart brukade skogar är också en förutsättning för morgondagens returpapper. Våra bruk ligger i Braviken utanför Norrköping och i Hallstavik norr om Stockholm.

Liknande jobb