It-tekniker inom applikationsdrift

It-tekniker inom applikationsdrift

It-tekniker inom applikationsdrift i Sundsvall

Vi söker nya medarbetare inom applikationsdrift där vi ansvarar för att sköta applikatorisk drift av it-tjänster åt Försäkringskassan och andra myndigheter. Vi är mitt i en förändringsresa mot en produktcentrisk organisation där vi erbjuder dig en spännande möjlighet att arbeta med nya tekniker och arbetssätt.

Datasjö, OpenShift, Linux och scriptutveckling
Du kommer att tillhöra ett team där ditt ansvar som it-tekniker är att självständigt eller tillsammans i teamet säkra att den applikatoriska driften för våra försäkringsnära it-tjänster fungerar och att tjänsterna är tillgängliga som vi utlovat. Majoriteten av it-tjänsterna rör sig om bearbetning och analys av data för statistik- och LBI-ändamål (lednings- och beslutsstödsinformation).
Applikationerna levereras huvudsakligen av utvecklingsenheten men det förekommer även externa leverantörer och samarbetspartners.

Ansvaret innebär bland annat felsökning, konfigurering av larm och övervakning, incident- och problemhantering, leveransmottagning samt driftförbättrande åtgärder i syfte att säkerställa it-tjänsternas överenskomna tillgänglighet.

Du kommer också att jobba i utvecklingsaktiviteter för att agera kravställare på drift och övervakning samt att arbeta med installationer och säkerställa driftbarhet.

Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Detta är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Då vi vill skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid erbjuder vi en mix av arbete både på kontor och på distans anpassat efter verksamhetens och individens behov.

Vi söker dig som
 • har högskoleexamen eller erfarenheter och kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
 • har god kunskap om Linux eller Unix samt erfarenhet av scriptutveckling
 • agerar på eget initiativ och tar ansvar för att nå goda resultat
 • samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma mål
 • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
 • kan förstå och analysera komplexa frågor
 • har god kommunikativ förmåga
 • har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet och förståelse av storskalig it-applikationsdrift eller storskalig applikationsutveckling på flera olika teknikplattformar
 • har kunskaper om ramverket ITIL och dess processer, framför allt Incident, Problem, Change och Release
 • har kunskap och erfarenhet av containerbaserad utvecklings- och driftmiljö såsom exempelvis OpenShift
 • har erfarenhet av batch-orienterad driftmiljö
 • har erfarenhet av Datasjökoncept, till exempel Hadoop
 • har erfarenhet av analysplattformar, till exempel SAS.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
1 tjänst, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning. För den här tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Placeringsort Sundsvall.

Vill du veta mer om Försäkringskassan som arbetsgivare? Besök fk.se/jobbahososs

Kontaktpersoner
Chef: Björn Forsberg, 010-114 75 02 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Hanna Fransson, 010-113 44 55 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackliga representanter är för ST Sven-Bertil Westberg, Saco-S Amelie Johansson och Seko Fredrik Bruhn. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 5 februari. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Björn Forsberg
Telefon 010-114 75 02
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.forsakringskassan.se
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera it-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Välkommen till en av Sveriges största it-avdelningar.