Hoppa till innehåll
Elpress AB logotyp

Strategisk inköpare

Publiceringsdatum
26 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du vara med och utveckla Elpress inköpsavdelning? Vi söker en strategisk inköpare som vill vara med och bidra till företagets fortsatta tillväxt.

På Elpress blir du en del av ett globalt och hållbart industriföretag med stark framtidstro.

Om jobbet
I rollen som strategisk inköpare är du en viktig del kring val av leverantörer och leverantörsutveckling. Tjänsten innebär att anskaffa lagerförda artiklar, där ett stort ansvar är att säkerställa vår servicegrad, lagervärde och lageromsättning. Du medverkar i utvecklingen av vår funktion genom ständiga processförbättringar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • större ansvar kring offerter, anbud, förhandlingar och villkor
  • miljö- och kvalitetsuppföljning av våra leverantörer
  • leda arbetet med ramavtal och medverka i projekt
  • underhåll och utveckling av vårt inköpssystem (M3)
  • systematiskt arbeta med ständiga förbättringar av inköpsprocessen
  • bidra i arbetet med övergripande och långsiktiga mål för organisationen

Du ingår i ett team med tre inköpare och en inköpschef. Arbetet innebär många internationella kontakter med leverantörer och kollegor i Elpress dotterbolag. Du samarbetar även internt med kollegor inom produktion, utveckling, ekonomi och kvalitet.

Vem är du?
För att passa i rollen behöver du vara analytisk och en skicklig förhandlare som kan kommunicera och samarbeta effektivt. Du har ett förtroendeingivande sätt, som gör att du har lätt för att skapa positiva och långsiktiga relationer. Du besitter gott affärsmannaskap och bevarar fokus i en arbetsdag med hög arbetsintensitet. Du är systematisk och strukturerad och drivs av att utveckla effektivitet i processer.

Vi tror att du har flera års erfarenhet som operativ eller strategisk inköpare och vill fortsätta att utvecklas i rollen. På sikt kan ansvaret växa och även innefatta personalansvar. Därför ser vi gärna att du är intresserad av ledarskap och organisationsutveckling.

Ytterligare kompetenser
  • Goda programkunskaper i Officepaketet, främst Excel
  • Talar och skriver obehindrat på engelska och svenska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
  • Eftergymnasial utbildning inom inköp/logistik eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig

Vi erbjuder
Elpress strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med nöjda och friska medarbetare. Tillit, passion, kvalitet och utveckling är de kärnvärden som ligger som grund för allt vårt arbete.

Vi har kollektivavtalad tjänstepension och arbetar hälsofrämjande i samarbete med företagshälsovården. Du erbjuds friskvårdsbidrag och bland annat massage på arbetsplatsen. Motionsklubben ordnar aktiviteter som innebandy, padel, styrketräning och en årlig bordtennisturnering.

Vi vill ha en alkohol och drogfri arbetsmiljö. Därför genomför vi ett alkohol- och drogtest vid nyanställning samt slumpmässiga alkohol- och drogtester under året.

Snabb och enkel ansökan
Låter det här som något för dig? Ansök snabbt och enkelt via mobilen. Du behöver inte skicka med något personligt brev eller CV, det är däremot obligatoriskt att svara på våra urvalsfrågor. Vi använder även rekryteringstester för att få en objektiv bedömning av de sökande.

Sista ansökningsdag är den 31 mars 2024, men vi läser ansökningar och gör urval löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Information och kontakt
Anställningen är tillsvidare på heltid och kan komma att inledas med sex månaders visstid. Tjänsten omfattas av Teknikavtalet Unionen/Sveriges Ingenjörer/Ledarna. Arbetstider mellan kl 07.30 och 16.30 med flexmöjlighet. Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Placeringsort: Tjänstens placering är vid något av våra kontor i Kramfors eller Sundsvall. För rätt kandidat finner vi den bästa lösningen för båda parter. Tjänsten kräver viss närvaro i Kramfors då produktion, huvudkontor och centrallager ligger här.

Kontakt: Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta inköpschef Lars Eriksson, tel: 0612-71 71 55 eller epost: lars.eriksson@elpress.se

Facklig representant: Liselotte Wågström, Unionen, 0612-71 71 57

Elpress - ett globalt och hållbart företag
Omställningen till ett hållbart samhälle har skapat ett större fokus på förnybara energikällor och miljövänliga transportsätt. Vindkraft, solceller, smarta lokala elnät, batterilagring och elfordon har alla behov av elektriska förbindningar – och Elpress vision är att bli den ledande aktören inom området.

Elpress Group utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta kontaktpressningssystem för elektriska förbindningar. Företaget har sin produktion och huvudkontor i Kramfors. Produkterna marknadsförs i över 70 länder och Elpress är en av norra Europas största tillverkare av kontaktpressningssystem. Företaget etablerades 1959 och har idag dotterbolag i Tyskland, Danmark, USA, Kina och Norge. Övriga marknader servas genom ett nätverk av kvalificerade distributörer.

Totalt arbetar ca 160 personer i Elpress Group och vi omsätter ca 500 Mkr med god lönsamhet och stark tillväxt. Elpress AB ägs av Lagercrantz Group AB.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.
Elpress AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 april 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren