Hoppa till innehåll

Utbildningsrådgivare till Maskinentreprenörerna

Trivs du i en självgående och relationsskapande roll där du får nyttja dina administrativa kunskaper? Har du även erfarenhet från entreprenadbranschen eller stort intresse för kompetensfrågor? Hos Maskinentreprenörerna får du möjlighet att arbeta inom en idéburen verksamhet med rådgivning kring kompetensförsörjning och utbildningsfrågor.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Maskinentreprenörerna.

Om företaget

Maskinentreprenörerna (ME) är bransch- och arbetsgivarorganisationen för Sveriges maskinentreprenörer. De företräder och stödjer företagare som arbetar med anläggningsmaskiner. ME tecknar de kollektivavtal som medlemsföretagen tillämpar. Deras ca 4 200 medlemsföretag med 22 000 anställda och 25 000 arbetsmaskiner bygger Sveriges infrastruktur. Medarbetarna bidrar på olika sätt till att medlemmarna får professionell rådgivning och stöd i arbetsgivar- och branschfrågor, samt driver opinion i frågor som är viktiga för branschen.

Inom Maskinentreprenörerna finns också ME-skolan som bedriver kursverksamhet och yrkesutbildning inom gymnasie- och vuxenutbildning på tio orter i landet.

Maskinentreprenörerna är en del av Svenskt Näringsliv. Här arbetar cirka 70 personer på elva kontor och tio skolor runt om i landet. Hos ME kommer du möta en kreativ och utvecklingsinriktad miljö, i en medlemsdriven organisation med korta beslutsvägar. De erbjuder en kreativ och utvecklingsinriktad miljö, i en medlemsdriven organisation med korta beslutsvägar. Att utveckla, prova sig fram och hitta nya vägar är centrala nyckelord för dem som de hoppas att du också värderar högt.

Arbetsuppgifter

Som utbildningsrådgivare arbetar du relationsskapande och rådgivande mot ME:s medlemmar där du stödjer kring framför allt kompetensförsörjningsfrågor. Arbetet innefattar även administration och handläggning såväl som fysiska besök där du besöker medlemsföretag eller håller i informationsmöten på skolor som erbjuder branschrelaterade utbildningar. Exempelvis informerar du elever kring yrkesutbildningsavtalet, branschen samt vad de kan vänta sig i yrkeslivet och vad som efterfrågas av dem på marknaden. Utöver detta besvarar du dagligen frågor från företag och medlemmar där du ser till att vara påläst och bidra med relevant underlag. Du kommer även ha ett antal styrelseuppdrag i Byggbranschens Yrkesnämnd (BYN). Tjänsten innebär en del resor och fysiska möten.
Du kommer att tillhöra en avdelning med två kollegor som har motsvarande roll men med annat geografiskt ansvar. Du rapporterar till chefen för kompetensförsörjning.

* Råda medlemmar kring framför allt kompetensförsörjningsfrågor
* Administration och handläggning
* Medverka vid utbildningstillfällen och besöka skolor
* Styrelseuppdrag i Byggbranschens Yrkesnämnd (BYN).
* Resor i tjänsten för att skapa goda relationer med medlemsföretag och utbildningsansvariga

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Vi ser att du exempelvis skulle kunna ha bakgrund från en HR-avdelning och ha ett särskilt intresse för kompetensfrågor samt en nyfikenhet på branschen. Eller så har du kanske jobbat i branschen och vill växla över till en annan roll där du samtidigt kan dra stor nytta av dina tidigare erfarenheter.

Utöver det ser vi att du måste ha:
* God dator- och systemvana
* Flytande svenska i tal och skrift
* B-körkort

För den här rollen lägger vi stor vikt vid din personlighet och dina förmågor. Du är duktig på att bygga långsiktiga relationer och har lätt för att knyta nya kontakter. Du är en god lyssnare och anstränger dig för att leverera lösningar på ett sätt som skapar förtroende hos medlemmar och företag. Du ser också till att hålla dig uppdaterad med aktuell information. Denna roll innebär frihet under ansvar där du själv har möjlighet att planera din vardag och dina resor varpå vi även ser att du tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter och ser till att de blir genomförda i tid. Detta möjliggör du genom att skapa en god struktur för ditt arbete där du administrerar noggrant och ser till att ditt arbete är värdeskapande och håller hög kvalitet.

Övrig information

Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Plats: Sundsvall eller Umeå
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
02 jan. 2024 (33 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.
http://www.bravura.se

Fler jobb från samma arbetsgivare