Hoppa till innehåll
Bolagsverket logotyp

Verksamhetsutvecklare – finansiell information

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Tycker du att en kombination av finansiell information och digitalisering låter spännande?

Vill du arbeta i en komplex kontext där samverkan är ledordet och där vi kan erbjuda möjlighet att arbeta med lösningar för hur finansiell information ska kunna flöda fritt och skapa värde i samhället?

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare som vill driva arbetet vidare när en av våra nyckelpersoner snart går i pension.

Enheten för Samverkansuppdrag ansvarar för Bolagsverkets samverkansåtaganden.

Ett av uppdragen handlar om att utveckla och förvalta finansiella taxonomier inom myndighetssamarbetet TaxSam Företag som består av Skatteverket, Statistikmyndigheten SCB och Bokföringsnämnden. Inom detta uppdrag ingår också kontakter med branschorganisationer inom redovisning och revision samt affärssystems- och programvaruföretag som möjliggör digital ingivning av finansiell information.

En taxonomi i detta sammanhang innehåller klassificeringar och definitioner av alla begrepp som tillämpas och återanvändas vid rapportering av finansiell information. De är beskrivna i informationsformatet XBRL för att enkelt kunna lagras och överföras digitalt.

Som verksamhetsutvecklare inom detta område kommer du tillsammans med kollegor med andra kompetenser (t.ex. arkitekt, jurist, utvecklare) ansvara för förvaltning och nyutveckling av finansiella taxonomier i tätt samarbete med våra samverkansparter.

Då arbetet innefattar samverkan med andra myndigheter och aktörer inom branschen förekommer en del resor i tjänsten.

Utifrån verksamhetens krav och behov erbjuder Bolagsverket medarbetare möjlighet att arbeta på distans. Vi har även kontorsplatser i centrala Stockholm, men du förväntas att på regelbunden basis arbeta på vårt kontor i Sundsvall.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du:
  • är auktoriserad revisor eller auktoriserad redovisningskonsult
  • har utbildning eller praktiska erfarenheter inom it-området, som gör att du har insikt i och förståelse för digitaliseringsarbete och gärna erfarenhet av informationsformatet XBRL
Vi vill att du har flera års erfarenhet inom redovisning eller revision då vi behöver dig med en redovisningsekonomisk bakgrund med förståelse för bokföring, redovisningslagstiftning generellt och specifikt regelverken för K2 och K3.

Det är meriterande om du har något av följande:
  • erfarenhet av att driva verksamhetsutvecklande uppdrag, uppdrags- eller projektledningserfarenhet.
  • erfarenhet av förändringsledning.
  • erfarenhet av att leda eller delta i samverkan med andra aktörer/organisationer.
Du behöver också ha mycket goda kunskaper i svenska och god kunskap i engelska, både i tal och skrift.

Som person har du ha en stark förmåga att samverka och drivs av att hitta gemensamma lösningar och nå gemensamma uppsatta mål.

Du behöver ha förmåga att se samband och logik och att hitta lösningar i komplex information. Du är van att inhämta kunskap inom olika områden, genomföra analyser och sammanställa rapporter.

Du har en nyfikenhet och håller dig a'jour inom ditt område och du följer utvecklingen och bidrar till nya arbetssätt.

Visst låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Kommun:Sundsvall
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsplats: Bolagsverket
Verksledning: Infrastrukturtjänster och informationsförsörjningsavdelningen
Omfattning: Heltid:
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Antal platser: 1
Publicerad2023-05-05
Ansök senast: 2023-06-06
Yrkesområde: Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori: Organisationsutvecklare

Upplysningar

Sara Söderholm
Enhetschef Samverkansuppdrag
Telefon: 076-814 51 98
E-post: sara.soderholm.@bolagsverket.se

Alexander Björk
Verksamhetsutvecklare Samverkansuppdrag
Telefon: 070-600 32 37
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

Övrig information

Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall. Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb. Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare