Hoppa till innehåll
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Hej systemtestare! Vad sägs om ett jobb där du kan styra över din egen tid och få balans mellan jobb och fritid? Samtidigt som du får jobba med ny teknik, leverera kundnytta och vara med hela vägen från analys, design och implementation, till test och förvaltning? Är svaret ja? Då kommer du trivas hos oss!

Vi är mitt i en spännande utvecklingsresa där vi hela tiden utforskar ny teknik i syfte att lösa problem och bygga tjänster som direkt ger värde för våra kunder. Hos oss blir du en del av ett självstyrande agilt team där du, tillsammans med produktägare, systemutvecklare och UX-designer, får påverka utvecklingsverktyg och arbetssätt.

Som testare blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att planera, genomföra och följa upp såväl manuella, tekniska som automatiserade tester. Testarbetet kan vara både inom system- och systemintegrationstest samt gränssnitts-, regressions- och acceptanstester. Även andra uppgifter som finns inom teamet förekommer, såsom exempelvis kravhantering.

Vi är en arbetsplats med ett stort kunnande och med drivkraften att hela tiden bidra till att förbättra vår verksamhet. Vi erbjuder en spännande och utvecklande miljö där du får möjlighet till kontinuerligt lärande.

Kvalifikationer

Du är en nyfiken och teknikintresserad person som vill lära dig nya tekniker och arbetssätt. Förutom att du arbetar strukturerat, organiserar och planerar ditt arbete väl, är du även bra på och du tycker om att dela med dig av din kunskap, lika mycket som att ta del av andras. Du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt. Dessutom har du en god förmåga att se till helheten och kan även se saker i ett större perspektiv.

Du har även:
  • En akademisk utbildning inom it eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • Flerårig aktuell erfarenhet av test, avseende såväl tekniska- som automatiserade tester, metodiker och testverktyg.
  • Erfarenhet av att arbeta i agila team och har tillämpat agila arbetssätt som t ex SAFe, Scrum eller Kanban.
Det är meriterande om du har erfarenhet av något av följande verktyg; Jira, Confluence, Cucumber och Eclipse. Det är även meriterande om du har praktisk erfarenhet av tillgänglighetstester, testautomatisering och av praktiskt arbete med testdriven utveckling (TDD) och/eller beteendedriven utveckling (BDD), Continuous Integration, Development och Deployment.

Du behöver ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vill du veta mer om testning, verktyg och arbetssätt? Följ länken och läs mer på Systemutveckling på Bolagsverket https://bolagsverket.se/omoss/jobbahososs/jobbameditpabolagsverket/systemutvecklingpabolagsverket

Utifrån verksamhetens krav och behov erbjuder Bolagsverket medarbetare möjlighet att arbeta på distans.

Sök jobbet och var med på vår modernisering av såväl teknik, arkitektur och arbetssätt!

Fakta om tjänsten

Kommun:Sundsvall
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsplats: Bolagsverket
Verksledning: It-avdelningen
Omfattning: Heltid:
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Varaktighet: Tillsvidare
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Antal platser: 2
Publicerad: 2023-05-05
Ansök senast: 2023-06-06
Yrkesområde:Data/IT
YrkeskategoriSystemtestare

Upplysningar
  • Johnny Svelander
Sektionschef Utveckling
Telefon: 070-2099393
E-post: johnny.svelander@bolagsverket.se
  • Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
Telefon: 0771-670 670
Mer info
Kontaktperson
Johnny Svelander
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Om arbetsplatsen Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

Övrig information

Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall.

Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb.

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare