Hoppa till innehåll
Bolagsverket logotyp

Sektionschef till It-avdelningen

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi är mitt i en spännande utvecklingsresa där vi hela tiden utforskar ny teknik i syfte att lösa problem och bygga tjänster som direkt ger värde för våra kunder. Vi behöver nu tillskott av en nytänkande, driven och teknikintresserad chef som också har fokus på individen och vill följa med på resan och bidra i vårt arbete.

Nu finns chansen att bli sektionschef för en av Utvecklingsenhetens fem sektioner. Som sektionschef arbetar du med att coacha, leda, samordna, planera och stötta verksamhet och medarbetare inom sektionens och enhetens arbets- och ansvarområden för att bidra till uppsatta mål.

I rollen har du personalansvar för sektionens ca 15 medarbetare och du arbetar aktivt med kompetensutveckling och kompetenssäkring med både intern personal och externa konsulter. Utöver ansvaret för sektionens medarbetare kommer du att vara ansvarig för ett antal agila utvecklingsteam. Teamansvaret handlar om att skapa förutsättningar för teamet samt coacha teamet i deras ständiga förbättringsarbete.

En del av din vardag kommer handla om att i rollen som en av flera it-tjänsteansvariga säkra att it-tjänster är i det skick som beskrivs. Vidare ingår att kravställa på åtgärder för team och leverantörer att utföra för att säkra tillgänglighet och servicenivå. Här ingår också att ansvara för avtal och leverantörshantering för de produkter, verktyg och tjänster som används för att leverera it-tjänsten som helhet.

Du är en del av utvecklingsenhetens ledningsgrupp bestående av enhetschef samt övriga fyra sektionschefer där du bidrar till enhetens verksamhetsutveckling. Det kan även vara aktuellt att ta andra ansvarsroller och uppdrag inom enhetens och avdelningens verksamhetsområden. Arbetsuppgifter utanför ordinarie arbetstid förekommer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har en relevant akademisk utbildning eller aktuell erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. För att lyckas i ditt uppdrag vill vi att du har flerårig och aktuell erfarenhet av att leda personal i en it-verksamhet.

Vi ser det som meriterande om du har:
  • högskole-/universitetsutbildning inom it-området
  • utbildning inom ledarskap, förändringsledning och agila arbetssätt
  • erfarenhet av arbete med it-utveckling enligt agila principer och arbetssätt
  • erfarenhet av förändringsledning
  • erfarenhet av budgetarbete med tillhörande ekonomisk uppföljning
  • vana att ta fram och genomföra presentationer både för mindre arbetsgrupper men också för ledningsgrupper på olika nivåer
  • vana att arbeta med externa leverantörer och avtalshantering.
Som person och ledare är du driven och har ett coachande förhållningssätt. Vidare är du samarbetsorienterad, trygg och har mod att fatta beslut. Med dina kunskaper och ledarerfarenheter har du förmågan att fokusera på rätt saker för att nå mål och resultat. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar modigt och lyhört med tillit till varandras kompetens och förmåga.

Du kan formulera dig bra, såväl i tal som i skrift, både på svenska och engelska.

Låter detta som något för dig? Skicka in en ansökan och berätta mer om dig så tar vi det därifrån! Och du, skicka in din ansökan redan idag, vi hanterar ansökningarna löpande.

Fakta om tjänsten
KommunSundsvallAnställningsformTillsvidareanställningArbetsplatsBolagsverket Verksledning It-avdelningenOmfattningHeltidTillträdeTillträde enligt överenskommelseVaraktighetTillsvidareErfarenhetErfarenhet krävsAntal platser1Publicerad2023-05-17Ansök senast2023-06-07YrkesområdeChefer och verksamhetsledareYrkeskategoriCIO, Chief Information Officer/IT-chef

Upplysningar
  • Patrik Boberg
Enhetschef
  • Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
Telefon: 0771-670 670

Ansökan

Referensnummer
AD 2455/2023

Övrig information

Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall.

Utifrån verksamhetens krav och behov erbjuder Bolagsverket medarbetare möjlighet att arbeta på distans.

Som en del i urvalsprocessen kommer vi att använda tester.

Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.
Mer info
Kontaktperson
Patrik Boberg
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid! Övrig information Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall. Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb. Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare