Hoppa till innehåll
Bolagsverket logotyp

Infrastrukturutvecklare - server och lagring

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Är du en kreativ person som har ett stort intresse för teknik och vill göra samhällsnytta? Hos oss blir du en del av en tajt enhet med engagerade kollegor som sprider kunskap och hjälper varandra. Du blir en viktig kugge i att implementera, förvalta och utveckla vår tekniska plattform. Så, vill du ha ett jobb där du kan styra över din egen tid och få balans mellan jobb och fritid? Samtidigt som du får vara med och utveckla nya lösningar för vår målplattform baserad på containerteknik? Är svaret ja! Då kommer du trivas hos oss!

Vi är mitt i en spännande utvecklingsresa där vi hela tiden utforskar ny teknik i syfte att lösa problem och bygga tjänster som direkt ger värde för våra kunder. Här blir du en del av enheten IT-produktion, ca 40 medarbetare som jobbar i team om ungefär sju medarbetare.

Som infrastrukturutvecklare inom server- och lagringsplattform kommer du vara delaktig i upphandlingar, omvärldsbevakning och framtida val av teknik. Vi har en stabil plattform vilket innebär att vi kan fokusera väldigt mycket på utveckling. Inom området jobbar vi med teknik såsom exempelvis VMware, Fujitsu Eternus, NetApp och Veritas NetBackup. Vi har stort fokus på automatisering.

Du har din bas inom teamet men jobbar ofta brett inom enheten tillsammans med de andra teamen (klient, middleware, databas och kommunikation).

Kvalifikationer

Du är en kreativ, strukturerad och analytisk infrastrukturutvecklare med ett stort intresse för it-arkitektur. Förutom förmågan att se helheten, framför allt när det kommer till felsökning och utvärdering av ny teknik, brinner du för problemlösning och tycker om variation i ditt arbete. Du trivs med att samarbeta med andra och arbetar systematiskt och tar egna initiativ. Vidare har du förmågan att även se utanför boxen för att nå resultat. Vidare är du öppen för att prova nya arbetssätt och ny teknik. Du håller dig ajour inom ditt expertområde och har en förmåga att se vad som behöver förbättras.

Du har även:
  • En relevant högskoleexamen inom it eller kunskaper och erfarenheter som kan bedömas likvärdiga.
  • Erfarenhet av serverdrift (Windows eller Linux) och virtualiseringsplattform (VMware eller motsvarande).
  • Erfarenhet av ITIL.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av traditionell blocklagring (fibre channel/iSCSI), backupsystem, fillagring, relevant scriptspråk och automatisering.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

För oss är det viktigt att du är rätt person som vill utvecklas tillsammans med oss. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Utifrån verksamhetens krav och behov erbjuder Bolagsverket medarbetare möjlighet att arbeta på distans.

Låter detta som något för dig? Skicka in en ansökan och berätta mer om dig och vad du är intresserad av så tar vi det därifrån! Och du, skicka in din ansökan redan idag, vi hanterar ansökningarna löpande.

Fakta om tjänsten

Kommun:Sundsvall
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsplats: Bolagsverket
Verksledning: It-avdelningen
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Antal platser: 1
Publicerad: 2023-05-05
Ansök senast: 2023-06-06
Yrkesområde: Data/IT
Yrkeskategori: IT-tekniker/Datatekniker

Upplysningar
  • Pär Jonsson
Sektionschef teknik och infrastruktur
E-post: par.jonsson@bolagsverket.se
  • Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
Telefon: 0771-670 670

Ansökan

Referensnummer
AD 2297/2023
Mer info
Kontaktperson
Pär Jonsson
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

Övrig information

Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall. Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb. Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare