Hoppa till innehåll
Bolagsverket logotyp

Infrastrukturutvecklare Linux

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Är du en kreativ infrastrukturutvecklare som har ett stort intresse för it-arkitektur och vill göra samhällsnytta? Hos oss blir du en del av en tajt enhet med engagerade kollegor som sprider kunskap och hjälper varandra. Tillsammans säkerställer vi en stabil drift genom felsökning, optimering och vidareutveckling av Bolagsverkets linux- och automatiseringsplattform. Så, vill du ha ett jobb där du kan styra över din egen tid och få balans mellan jobb och fritid samtidigt som du får vara med och utveckla vår automatiserings- och Linuxplattform? Är svaret ja! Då kommer du trivas hos oss!

Vi är mitt i en spännande utvecklingsresa där vi hela tiden utforskar ny teknik i syfte att lösa problem och bygga tjänster som direkt ger värde för våra kunder. Här blir du en del av enheten IT-produktion, ca 40 medarbetare som jobbar i team om ungefär sju medarbetare.

Tillsammans arbetar vi med vårt linux- och automatiseringsplattform som omfattar planering av driftsättningar, felsökning, konfigurering och optimering av produktområdets ingående komponenter. Som infrastrukturutvecklare kommer du även att delta i projektarbeten och utredningar, med uppgifter som rör uppsättning/konfiguration av tekniska miljöer. Vidare kommer du även att arbeta nära interna projektledare, leverantörer och kunder. Bolagsverkets virtualiserade miljö bygger på VMware och servrarna bygger på Suse Linux Enterprise Server och Windows Server.

Kvalifikationer

Du är en kreativ, strukturerad och analytisk infrastrukturutvecklare med ett stort intresse för it-arkitektur. Förutom förmågan att se helheten, framför allt när det kommer till felsökning och utvärdering av ny teknik, brinner du för problemlösning och tycker om variation i ditt arbete. Du trivs med att samarbeta med andra och arbetar systematiskt och tar egna initiativ. Vidare har du förmågan att även se utanför boxen för att nå resultat.

Du har även:
  • En aktuell akademisk examen inom it eller annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig inom arbetsområdena systemteknik och Linux/Unix applikationsservrar.
  • Flera års erfarenhet och mycket goda kunskaper av Linux och serverdrift.
  • Erfarenhet av integration och it-infrastruktur.
Det är meriterande om du har kunskap inom något av följande områden:
  • Större komplexa IT-miljöer.
  • Konfigurationsverktyg som Saltstack, ansible eller liknande.
  • Automatiseringslösningar som vRealize Automation.
  • Containerteknologier såsom Docker eller liknande.
  • Automatisering, virtualisering, programspråk såsom Bash, Python och Perl.
Du kan lätt uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.

För oss är det viktigt att du är rätt person som vill utvecklas tillsammans med oss. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Utifrån verksamhetens krav och behov erbjuder Bolagsverket medarbetare möjlighet att arbeta på distans.

Arbetstid utanför ordinarie kontorstid förekommer.

Låter detta som något för dig? Skicka in en ansökan och berätta mer om dig och vad du är intresserad av så tar vi det därifrån! Och du, skicka in din ansökan redan idag, vi hanterar ansökningarna löpande.

Fakta om tjänsten

Kommun:Sundsvall
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsplats: Bolagsverket
Verksledning: It-avdelningen
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet: Tillsvidare
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Antal platser: 1
Publicerad: 2023-05-05
Ansök senast: 2023-06-06
Yrkesområde: Data/IT
Yrkeskategori: IT-tekniker/Datatekniker

Upplysningar
  • Håkan Linder
Sektionschef Teknisk infrastruktur
E-post: hakan.linder@bolagsverket.se
  • Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
Telefon: 070-851 33 50

Ansökan

Referensnummer
AD 2298/2023Ansök
Mer info
Kontaktperson
Håkan Linder
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

Övrig information

Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall. Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb. Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare