Utvecklingsingenjör – Underhållssystem

Utvecklingsingenjör – Underhållssystem

Vattenfall Vattenkraft AB förvaltar och driver 54 storskaliga vattenkraftverk i Sverige som tillsammans, ett normalår, producerar 34 TWh vilket är ca 23% av Sveriges totala elproduktion. Kraftverken är belägna från Göta älv i söder till Luleälven i norr. Fram till 2023 kommer vi att investera cirka 12 miljarder kronor för att effektivisera våra kraftverk och förstärka våra dammar. Idag är vi ca 530 medarbetare i Sverige. Våra utmaningar möter vi genom att låta våra principer Aktiva, Öppna, Positiva samt Arbetsmiljö och Säkerhet lägga grunden för vår verksamhet. Vårt huvudkontor ligger i Luleå.

Förebyggande och avhjälpande underhåll i kraftverken utförs av våra produktionsteam och vår underhållsorganisation. Underhållet utvecklas nu för att gå mot ett mer tillståndsbaserat underhåll. Ett viktigt verktyg i detta arbete är vårt system för tillståndsövervakning av våra anläggningar, OSI/PI.

Avdelningen Produktionsstöd tillhör Produktionsenheten och ansvarar bl.a. med förvaltning och utveckling av Vattenkrafts underhållssystem. Underhållssystemet, som är SAP/PM, är ett viktigt planeringsverktyg för produktions- och underhållsorganisationens arbete. Underhållssystemet är också ett viktigt ledningssystem där bl.a. kraftverkens underhålls- och resursbehov åskådliggörs. Systemet förvaltas och utvecklas av en central förvaltningsorganisation. Gruppens uppgift är att tillsammans med användare och ledning förvalta och utveckla systemet så att maximal nytta erhålls.

Till Vattenfall Vattenkraft avdelning Produktionsstöd söker vi nu en utvecklingsingenjör med placering på någon av Vattenfall Vattenkrafts verksamhetsorter, t.ex. Jokkmokk, Luleå, Storuman, Umeå, Bispgården, Sundsvall eller Älvkarleby.

Din roll som utvecklingsingenjör
Du antar utmaningar och klarar ett självständigt arbete där du själv ofta ser behoven. Du gillar att arbeta ut mot organisationen och lyssna för att förstå. Med din och andras erfarenhet skapar du sedan robusta gemensamma systemlösningar. Du tänker process och har utvecklad analytisk förmåga.

Dina kvalifikationer som utvecklingsingenjör
För att passa till detta arbete så tror vi att du har erfarenhet av industriellt underhållsarbete som administreras via ett modernt underhållssystem. Erfarenhet från vattenkraftproduktion är en merit men inte ett krav. Du har förmodligen en lämplig akademisk utbildning.

Vidare förutsätter tjänsten B-körkort samt att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Frågor
Rekryterande chef Roger Hugosson, tfn 070-329 81 82
Rekryterare Anneli Jarlsheim, tfn 072-585 28 76

Fackliga representanter
Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro eller sexuell läggning

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan bestående av CV och personligt brev senast 31:a september 2018!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning i form av registerkontroll och säkerhetsintervju kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövningen genomförs även drogtest.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 31 aug (10 dagar kvar)