Kontrollanläggningsingenjör - Vattenfall Vattenkraft

Kontrollanläggningsingenjör - Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Vattenkraft är en pålitlig, säker och förnybar energikälla med en mycket viktig funktion i vårt elkraftsystem. Vattenkraft ger mycket låga utsläpp av koldioxid och levererar både baskraft och reglerkraft.

Kom och jobba tillsammans med oss för en fossilfri framtid!
Du kommer att ingå i avdelning Produktion Syd och kontrollanläggningsgruppen för Ångermanälven och Indalsälven. Vi är 13 kollegor och våra arbetsuppgifter spänner över ett mycket brett område.

Vi arbetar med avancerad teknisk felsökning/problemlösning, periodiskt underhåll, el-konstruktion, programmering, dokumentation, montage, provning och idrifttagning av system och annan elektrisk utrustning i Vattenfall Vattenkrafts produktionsanläggningar. Vi deltar även i förstudier och projekt.

Arbetet som kontrollanläggningsingenjör är omväxlande, du behöver kunna anpassa dig till nya situationer och känna dig komfortabel med att prioriteringar förändras med kort varsel. Efter introduktion kommer du att ingå i vår beredskapsgrupp som erbjuder tekniskt stöd till Vattenfall Vattenkrafts produktionsteam i Ångermanälven och Indalsälven.

Om dig
Du har högskoleutbildning inom automation/elkraft, alternativt gymnasieutbildning med automation/elkrafts- eller vattenkraftteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper.

Det är ett krav att du har god förståelse för elektriska system, kretsscheman och att du kan hantera förekommande mätutrustning. Om du dessutom har erfarenhet av exempelvis Siemens S7, ABB 800xA, CAD, reläskydd och konstruktion så är det meriterande.

Vi arbetar i olika system för exempelvis planering, underhåll och dokumentation, vi ser gärna att du har erfarenhet av något underhålls- och affärssystem, vi arbetar i SAP.

Arbetet sker både på egen hand och i team. Flexibilitet, vilja att hjälpa till och god samarbetsförmåga är viktigt. Du talar och skriver svenska och engelska. B-körkort är ett krav, resor ingår i tjänsten.

Mer information
Tjänsten är placerad i Bispgården, Midskog eller Sundsvall.

Ansök via vår annons på vattenfall.se/jobb senast den 18 april, 2021. Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.

Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Magnus Engblom, 070-257 34 17. Fackliga representanter ärAnneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (1 dag kvar)