Ekonomichef till Teknisk Fastighetsservice

Ekonomichef till Teknisk Fastighetsservice

Har du erfarenhet av att bygga upp, forma och driva en ekonomifunktion? Är du trygg i ditt ledarskap och gillar att arbeta i ett fartfyllt företag? Då kan rollen som ekonomichef hos Teknisk Fastighetsservice vara ditt nästa steg i karriären!

Om tjänsten
Teknisk fastighetsservice fortsätter att satsa och växa. Nu behöver vi stärka upp med en övergripande ekonomichef som ska forma och driva en gemensam ekonomistödfunktion. Avdelningens uppdrag är att stötta verksamheten med löpande ekonomihantering samt organisationens platschefer och övriga ledande funktioner med interna boksluts-, prognos- och affärsplanearbete. Till din hjälp har du 13 engagerade och kompetenta medarbetare som är ekonomiadministratörer och controllers. Du kommer att ha fullt personalansvar och ditt uppdrag blir att leda, och engagera dina medarbetare samt verka för en strukturerad resursfördelning. Du rapporterar till VD som du kommer att ha nära samarbete med. Din placeringsort är vårt huvudkontor i Sundsvall men flera av dina medarbetare sitter på våra lokalkontor från Gävle till Luleå, varpå resor 1-2 gånger i månaden förekommer.

Urval av arbetsuppgifter som ingår i rollen:
  • Utveckla arbetssätt och rutiner för ekonomifunktionen
  • Coacha och stötta medarbetare inom avdelningen
  • Följa upp och analysera ekonomiskt utfall mot uppsatta mål
  • Ansvara för att redovisning och rapportering är rättvisande
  • Ekonomiskt affärsstöd för den operativa verksamheten
  • Föreslå och medverka till genomförandet av förbättringsåtgärder för att öka lönsamheten.
  • Delta i koncerngemensamma utvecklingsprojekt
Är det här du?
För att lyckas i rollen ser vi att du har flera års dokumenterad erfarenhet som ekonomichef med fullt personal- och budgetansvar. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Vidare ser vi att du har god datorvana och erfarenhet av att arbeta i olika affärssystem, gärna i SDF, Flex och/eller 3L. Om du har deltagit i eller drivit implementationsprojekt av ett nytt affärssystem har du ett försprång i rollen då detta står på vår agenda. Du har tidigare erfarenhet av att leda på distans och/eller av att centralisera eller forma en gemensam ekonomifunktion. Du talar och skriver svenska obehindrat och har B-körkort.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser därför att du är en engagerande ledare som kan skapa goda relationer och ser vikten av att föregå med gott exempel. Som vår ekonomichef kommer du att vara en mycket viktig och central funktion i bolaget och dina kontaktytor är många. Därför tror vi att du både gillar och är bra på att kommunicera. Hos oss går utveckling framåt och vi gillar att satsa och våga så vi tror att du är orädd för förändringar och att du har förmågan att anpassa dig och ser möjligheter i stället för utmaningar.

Vill du veta mer?
Fundera inte, sök tjänsten i dag! Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

I denna rekrytering samarbetar Teknisk Fastighetsservice med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kan du kontakta rekryteringskonsult Sarah Sturesson på 08-120 50 425 eller HR-ansvarig på TFS Caroline Backlund på 060-14 04 15. Facklig kontakt: Alexander Gode facklig representant Unionen, alexander.gode@tfservice.se.
Mer info
Kontaktperson Sarah Sturesson
Telefon 08-120 504 25
Område Sundsvall
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juli 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Teknisk fastighetsservice är ett norrlandsbaserat företag som sköter underhåll och utveckling av fastigheter hos kunder som är fastighetsägare och nyttjare inom industri, offentlig och kommersiell verksamhet.

Företaget är verksam inom service och förebyggande underhåll inom fastighets tekniska installationer för ventilation, värme, kyla, el och regler. Vi finns idag på 15 orter i Norrland oc