Rektorer till grundskolan

Rektorer till grundskolan

Barn- och utbildningsförvaltningen söker rektor till grundskolan

Barn- och utbildningsförvaltningen är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Vi arbetar för att erbjuda hög kvalitet på undervisning från förskola till gymnasieutbildning. Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Sundsvalls kommunala skolor är indelade i två områden, norra och södra. Vi söker nu rektorer till:

Bredsands skola
Endast några hundra meter från havet, beläget i centrala Bredsand, finns Bredsands skola F-6 med ca 230 barn. Det är en mångkulturell skola som genomsyras av trygghet, engagemang och kreativitet. Här möter man världen och lär sig för livet.

Allsta/Lucksta skola
Lucksta skola är en natur- och kulturskola som är belägen vid sjön Marmen, en bit söder om Matfors. Här finns ca 150 barn i klasserna F-6.
Allsta skola ligger naturskönt i ett historiskt område sydväst om Sundsvall. Skolan undervisar ca 60 barn i klasserna F-3.

Essviks skola
Essviks skola är naturskönt belägen vid skogsbrynet på halvön Essvik vid Ljungans utlopp i Njurunda, drygt en mil söder om Sundsvall. Har går ca 200 barn i klasserna F-6.

Uppdraget
I rollen som rektor har du ett helhetsansvar för din skola. Du leder och fördelar arbetet på skolorna med syftet att varje elev ska lyckas. Ditt främsta fokus är elevernas kunskapsutveckling. Du ingår i en ledningsgrupp under ledning av en verksamhetschef och tillsammans med andra skolledare ingår du i ett kollegialt sammanhang. Som rektor ansvarar du även för att verksamheten uppfyller nationella mål och följer nationella riktlinjer. Uppdraget innebär även personal- och budgetansvar.

I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av pedagogiskt ledarskap. Du har chefserfarenhet med personal- och budgetansvar och det är meriterande om har genomgått den statliga befattningsutbildningen för rektorer. Vi ser gärna att du har en vana av att arbeta med andra myndigheter och är väl förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete.

Som person är du initiativtagande och har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen är du strukturerad och har ett lärandeorienterat och strategiskt förhållningssätt. Du är en tydlig och lyhörd ledare med personlig mognad. Med ditt kommunikativa ledarskap skapar du engagemang bland dina medarbetare. Självklart är du mål- och resultatinriktad.
Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet.

Du har mycket god svenska i tal och skrift och du behärskar Officepaketet utan problem.

Vi erbjuder ett arbete med varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en förvaltning som har påbörjat ett omfattande förändringsarbete. Här blir du en del av kraften i organisationen där du är nära både klassrum och förvaltningsledning. Dessutom erbjuder kommunen ett förmånligt friskvårdsavtal.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta verksamhetschef för södra området Urban Åström tfn: 073-270 15 24. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anna Persson tfn: 19 21 17.

Fackliga företrädare

Annelie Ström, Kommunal, tfn 070-101 46 21.

Tomas Ärlebrant, Lärarnas Riksförbund, tfn 070-298 88 59.

Ingrid Larsson, Lärarförbundet, tfn 060-19 28 40.

Kristina Abremark, Lärarförbundets skolledarförening, tfn 070-681 05 54

Roy Resare, Sveriges Skolledarförbund, tfn 060-19 23 05.

Övrigt
Anställningen är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Före anställning ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister inlämnas.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag 2019-04-05

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Urban Åström
Telefon 073-270 15 24
Område Sundsvall
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://sundsvall.se
Sista ansökningsdag 5 apr (18 dagar kvar)