IT-Driftchef till Servicecenter IT

IT-Driftchef till Servicecenter IT

Många av de roligaste, mest intressanta och meningsfulla jobben på arbetsmarknaden finns i kommunerna. Det är inom kommunen som vi tillsammans formar ett helt samhälle. I Sundsvalls kommun kan vi idag erbjuda ett uppdrag där du kommer att vara viktig för att öka kommunens förmåga att ta del av digitaliseringens möjligheter i utvecklingen av vår verksamhet. Servicecenter IT är en organisation med ca 65 medarbetare som levererar IT-tjänster till Sundsvalls kommuns 8500 medarbetare. Vi arbetar ständigt för att utveckla vår organisation med fokus på att stötta koncernens verksamheter och våra invånare. Nu söker vi dig som vill ansvara för och utveckla verksamheten vidare i rollen som IT-driftchef.

Uppdraget
Du leder ett team med 19 IT-specialister och It-tekniker där vårt gemensamma mål är att effektivisera våra processer och arbeta för ökad kundnytta. Du har personal- och resultatansvar och kommer att ingå i den lokala ledningsgruppen för Servicecenter IT. Du kommer också att ingå i den koncernövergripande IT-styrningen genom att ingå i bland annat koncernens taktiska IT-forum och portföljstyrgrupp. Målsättningen är att ansvara för och leda en förändringsresa inom IT-drift sektionen som ska leda till ett mer flödesoptimerat arbetssätt. Du ska i samråd med IT-chef utforma de förutsättningar och förmågor som kommunen behöver inom IT för att möta dagens och framtidens utmaningar.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning med inriktning som vi bedömer relevant för uppdraget alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Ett krav är aktuell erfarenhet av att driva förändringsarbete i större IT-organisationer samt affärsvana inom IT-området. Tjänsten kräver god förmåga att uttrycka sig i både tal och skrift i svenska och engelska. Det är meriterande om du har IT ingenjörsexamen samt erfarenhet av upphandling, avtalsförvaltning och leverantörsstyrning i offentlig verksamhet. Vi ser gärna att du har tidigare ledarerfarenhet och då främst inom IT sektorn.

Avgörande för att lyckas i uppdraget är en förmåga att lyssna, förstå, guida, skapa relationer och på ett affärsmässigt sätt föra uppdraget vidare. Du har förmåga att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv och ser helhet och långsiktighet i komplexa sammanhang. Du vågar utforska nya sätt och metoder samt ibland lämna gamla sanningar. Du ser möjligheter i utmaningar och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du har ett genuint intresse för digitaliseringens möjligheter. För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad och uthållig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontakt
För mer information är du välkommen att kontakta:

Annette Sahlman, HR-konsult på telefon 060-19 17 19

Håkan Simonsson, avdelningschef, Servicecenter IT på telefon 070-592 8008

Ansökan
Tjänsten är säkerhetsklassad och därför kommer en säkerhetsprövning att utföras innan anställning. Tjänsten kan inte tillträdas innan godkänt resultat i säkerhetsprövning nivå 2.

Tjänsten kräver svenskt medborgarskap. Utdrag ur polismyndighetens belastningsregister kommer att utföras.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning. Chefsförordnande tillämpas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken:www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag 2020-06-07

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Annette Sahlman
Telefon 060-19 17 19
Email Mejla Annette Sahlman
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sundsvall.se/
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (11 dagar kvar)