Handläggare och utredare till Överförmyndarkontoret

Handläggare och utredare till Överförmyndarkontoret

Vi förstärker nu med två handläggare och en utredare till Överförmyndarkontoret, Sundsvalls kommun. Vi erbjuder dig ett varierande och självständigt arbete där du är med och bidrar till att förhindra att enskilda inte ska drabbas av rättsförluster.

Överförmyndarkontoret är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Förvaltningen ansvarar för att granska hur gode män, förvaltare och förmyndare sköter sina uppdrag och syftar till att förhindra att omyndiga barn, eller myndiga personer som inte själva kan tillvarata sin rätt blir ekonomiskt eller rättsligt missgynnade.

Uppdraget

Som tjänsteman på Överförmyndarkontoret har du mycket kontakt med andra myndigheter, exempelvis tingsrätten och kronofogden men också kontakt med enskilda. Arbetet passar dig som trivs med ett varierande arbete.

Som utredare är arbetet fokuserat på att utreda om enskilda har rätt till god man samt rekrytering av och att utreda lämpligheten hos blivande gode män och förvaltare.

Som handläggare arbetar du mer i tillsynen och granskar redovisningshandlingar samt lämnar samtycke till gode män och förvaltares åtgärder så som exempelvis i arvskifte och ekonomiska placeringar.

Du blir en del av en meningsfull verksamhet och får arbeta i ett team som kännetecknas av engagemang och kompetens. Sundsvalls kommun erbjuder ett förmånligt friskvårdsavtal samt friskvårdstimme.

Tjänsterna som handläggare är visstidsanställningar till och med 2019-12-30. Tjänsten som utredare är en tillsvidareanställning. Tjänsterna är på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Du anger vilken eller vilka av tjänsterna du vill ansöka till i din elektroniska ansökan.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Din profil

Du har en akademisk examen inom område som arbetsgivaren bedömer relevant, till exempel samhällsvetenskap, ekonomi eller juridik.

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av liknande arbete, om du till exempel arbetat med överförmyndarfrågor eller familjerätt. Det är också meriterande om du har aktuell erfarenhet av myndighetsutövning.

Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Som person är du självgående och strukturerad. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar effektivt. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig. Din samarbetsförmåga är god och du är en lugn och trygg person. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Jusek, Gunnar Kallin, tfn 060-19 13 84.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Samuelsson Östlund, Överförmyndarchef, tfn 060-19 13 19 eller Olivia Bergdahl, HR-konsult, tfn 060-19 17 69.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Tjänsten söker du via länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag är 2019-04-23.
Mer info
Kontaktperson Therese Samuelsson Östlund
Telefon 060-19 13 19
Område Sundsvall
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.facebook.com/sundsvallskommun
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner med 98 000 invånare. Idag är vi cirka 8 000 medarbetare som arbetar med att ge sundsvallsborna en bra kommunal service och en positiv livsmiljö.