Hållbarhetscontroller - social och etisk hållbarhet

Hållbarhetscontroller - social och etisk hållbarhet

I Sundsvall byggs det som aldrig förr, staden växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med.
Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Många av de roligaste, mest intressanta och meningsfulla jobben på arbetsmarknaden finns i kommunerna. Det är inom kommunen som vi tillsammans formar ett helt samhälle. Sundsvall är staden för framtidstro och utveckling! Om du är intresserad av att bidra till ett hållbart Sundsvall, så har vi en härlig utmaning till dig!

Sundsvalls kommunkoncern arbetar för att våra inköp ska vara hållbara. Vi köper varor och tjänster för 4 miljarder kronor per år. Vi vill att dessa resurser ska bidra till ett hållbart samhälle genom att ställa tydliga och relevanta hållbarhetskrav. 2017 beslutade kommunen att förstärka arbetet genom att tillsätta tre controller, en för varje hållbarhetsperspektiv. Vår nuvarande controller för social och etisk hållbarhet går vidare till nya utmaningar, så nu är det din tur att ta över stafettpinnen!

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för ditt arbete är att genomföra kommunkoncernens inköpsstrategi vad gäller social och etisk hållbarhet.
Du arbetar självständigt och i projektgrupper med att stödja kravställare, upphandlare och beställare i deras arbete. Du är kommunens expert på sociala och etiska frågor kopplade till inköpsprocessen. Som stöd för ditt arbete finns en handlingsplan och rutiner, sen är det din bedömning som påverkar vilka krav som är lämpliga att ställa.

Kommunen har en ambition att utveckla inköpsprocessen, och där blir du en viktig person tillsammans med dina närmaste kollegor och de nätverk du själv bygger upp i organisationen. Ansvarsområdet och tjänsten inrättades för bara ett år sedan, så det finns stora möjligheter att påverka inriktningen framåt.

Dina arbetsuppgifter:
  • Leda, samordna och stödja arbetet i kommunkoncernen att stärka hållbarhetsperspektivet i upphandlingar och inköp
  • Delta i arbetet att analysera, planera, genomföra, följa upp och ständigt utveckla hållbarhetsfrågorna i kommunkoncernen
  • Mäta, följa upp och utveckla processer, nyckeltal och analysmodeller för hållbarhetsarbetet
  • Informera och stödja företag när det gäller hållbarhetsfrågor så att de kan delta i kommunkoncernens upphandlingar
  • Genomföra utredningar och analyser på uppdrag av kommunledning eller genom politiska beslut

Tjänsten är placerad på koncernstabens avdelning för ekonomistyrning, där det strategiska ansvaret för inköpsprocessen samt kommunens upphandlingsenhet är placerade.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen eller annan högre utbildning inom ett område som är relevant för tjänsten
  • Några års erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfrågor inom exempelvis hållbarhet, arbetsmarknad, näringsliv, offentlig upphandling eller liknande
  • God kommunikation i svenska språket
  • Goda datorkunskaper i MS Officeprogrammen

Dina personliga egenskaper
Du som söker tjänsten är målfokuserad och van att driva uppdrag framåt för att uppnå förväntade resultat. Du är van att samverka och har en djup förståelse varför ett kommunikativt beteende är värdefullt. I din kommunikation är du tydlig i dina budskap så att mottagaren, både internt och externt vet vad som gäller.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Ett positivt och respektfullt arbetsklimat där vi i teamet jobbar tillsammans.
I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

Övrigt
Tjänsten är tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.
Länk till kommunens inköpsstrategi.

Vill du veta mer?
Ekonomistrateg, Jonas Borg, 060-19 26 43

Fackliga företrädare
Johan Klockar Öhrnell, Ledarna, 060 – 19 16 82

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.
Sista ansökningsdag - 30 september.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Jonas Borg
Telefon 060-19 26 43
Område Sundsvall
Yrkesroll Administration, Transport & Logistik, Inköp, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sundsvall.se/
Sista ansökningsdag 30 sept (5 dagar kvar)