Fastighetschef till Drakfastigheter

Fastighetschef till Drakfastigheter

Det händer mycket i Sundsvall just nu. Vi är utsedda till Sveriges vackraste stad och vi är Sveriges friluftskommun. Utvecklingen drivs på av Sundsvalls kommun som har i uppgift att göra det goda livet möjligt för sina invånare. Drakfastigheter är Sundsvalls kommuns fastighetsförvaltare. Vi ser till att kommunens lokaler erbjuder en trivsam miljö för dem som vistas där genom att forma och utveckla våra fastigheter i nära samarbete med de kommunala verksamheter som hyr dem. Allt för att Sundsvalls kommun ska bedriva sin verksamhet i effektiva, ändamålsenliga och klimatsmarta lokaler.

Vi söker dig som vill bidra till Sundsvalls kommuns fortsatta utveckling i rollen som kommunens fastighetschef.

Uppdraget

Som fastighetschef är ditt huvuduppdrag att i dialog med politiker och koncernstaben och andra förvaltningar, tillsammans med medarbetare, bedriva, leda och utveckla en effektiv fastighetsförvaltning och investeringsverksamhet som uppgår till omkring 100-500 mkr/år.

I din roll ansvarar du för kommunens fastighetsverksamhet, och säkerställer en utveckling som innebär förbättrade styr- och ledningsrutiner, upphandlingsrutiner samt relationer med samverkansaktörer såväl inom som utanför den kommunala organisationen. Som ett led i arbetet så kommer du dessutom fortsätta den positiva utvecklingen och dess investeringar i det åtagande Drakfastigheter har till Sundsvalls medborgare. Du som chef har stor förståelse för Drakfastigheters roll i det kommunala uppdraget. Du har budgetansvar för din verksamhet och rapporterar till kommundirektören. Drakfastigheter är idag en verksamhet inom Kommunstyrelsekontorets förvaltning med cirka 220 anställda.

Förväntningar

Vi söker dig som tillsammans med dina medarbetare vill göra Sundsvalls kommun och Drakfastigheter ännu bättre. Du fokuserar på utveckling och samverkan, har viljan att hitta lösningar och modet att effektivt gå från plan till handling och har en god förmåga att leda medarbetare till att nå verksamheternas uppsatta mål.

En förutsättning för att lyckas i rollen är akademisk utbildning inom områdena teknik, fastighet, ekonomi eller juridik. Du har flerårig erfarenhet av att leda andra chefer samt att du arbetat strategiskt med organisationsutveckling och förändringsledning i en större komplex organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig verksamhet samt förståelse för den politiska styrningen. Det är meriterande om du tidigare arbetat som fastighetschef eller motsvarande.

Du är en relationsskapande person med förmåga och intresse för att nätverka och presentera varumärket Sundsvall. Ditt ledarskap är kommunikativt, inkluderande och tydligt. Du sätter riktlinjen och har förmågan att prioritera samtidigt som ser till hela verksamheten och tar hänsyn till flera perspektiv.

Vill du veta mer om tjänsten? Välkommen att kontakta:

Åsa Bellander, kommundirektör, Tfn 060-19 14 45

Annette Sahlman, HR-konsult Servicecenter HR, Tfn 060-19 17 19

Fackliga företrädare:

Magnus Berglund, Vision

Magnus.berglund@sundsvall.se

Tel: 073- 275 13 66

Magnus Lie, Kommunal

Magnus.lie@sundsvall.se

Tel: 073-275 39 03

Tony Pettersson, ledarna

Tony.pettersson@sundsvall.se

Tel: 060- 19 14 73

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag är den 30 september 2018

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Åsa Bellander
Telefon 060-19 14 45
Område Sundsvall
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sundsvall.se/
Sista ansökningsdag 30 sept (7 dagar kvar)