Chef till Bygglovavdelningen Stadsbyggnadskontoret

Chef till Bygglovavdelningen Stadsbyggnadskontoret

Sundsvall växer och det är många spännande stadsbyggnadsprojekt på gång under kommande år. Förutom flera större bostadsprojekt, bland annat Norra Kajen, så kommer även ett nytt resecentrum att byggas, infrastrukturinvesteringar på järnväg och väg i mångmiljardklassen att genomföras och vi för en aktiv dialog kring utvecklingen av vår stad och kommun.

Det är en kommun med stora kvaliteter som bland annat bekräftats i utmärkelser som Sveriges vackraste stad och Sveriges Friluftskommun. Vi fortsätter att målmedvetet stärka dessa kvaliteter och har ambitionen att Sundsvall ska bli årets Stadskärna 2021.

Stadsbyggnadskontoret är en central drivkraft i kommunen med ansvar för utveckling, planering och skötsel av vår stad och kommun. Det gäller exempelvis kommunala vägnät, parker, grönområden, skog och allmänna platser. Vi utvecklar ständigt kvaliteten på vår service till näringsliv och invånare, vårt ledarskap och medarbetarskap samt våra arbetsprocesser.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Sundsvalls kommun i rollen som chef för Bygglovsavdelningen. Om du kommer att flytta till kommunen så får du bra stöd kring många praktiska frågor av vår inflyttningslots.

Uppdraget

Bygglovavdelningens främsta uppdrag är att stödja Stadsbyggnadsnämnden med deras ansvar för förhandsbesked, bygglov och dess tekniska uppföljning, strandskydd, tillsyn, bidrag för bostadsanpassning samt information till allmänheten. Avdelningen har 18 medarbetare som är organiserade i fyra team: bygglovhandläggare, byggnadsinspektörer, handläggare av bostadsanpassningsbidrag och administratörer.

Som chef för bygglovavdelningen krävs det först och främst goda ledaregenskaper, du gillar att ta tag i saker och tillför extra energi genom att engagera din omgivning. Du är även lyhörd samtidigt som du vågar utmana och ifrågasätta för att driva verksamheten framåt. Du ansvarar för att uppfylla verksamhetens mål gällande tillgänglighet, service och digitalisering.

Du leder och utvecklar en verksamhet som ständigt förändras efter nya krav och förväntningar och du ska på ett professionellt sätt kunna kommunicera verksamheten både internt och externt. Som avdelningschef är du arbetsgivarföreträdare med formellt ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och information/kommunikation. I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med Stadsbyggnadsnämnden.

Du är direkt underställd stadsbyggnadsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp där du förväntas ta en aktiv roll och bidra i ett helhetsperspektiv. Till stöd i ditt arbete har du förvaltningens stabsfunktioner inom ekonomi, hr, it och kommunikation. I tjänsten ingår även stöd och ledning i den dagliga ärendehanteringen.

Förväntningar

Vi söker dig som har akademisk utbildning exempelvis som arkitekt, ingenjör eller samhällsplanerare.

Krav är flerårig erfarenhet av ledarskap och av att utveckla organisation och arbetsprocesser tillsammans med medarbetare. Du ska ha god kunskap om plan- och byggprocessen samt plan- och bygglagstiftningen. Det är meriterande med chef- eller ledarskapsutbildning. Det är även meriterande med kunskap om bostadsanpassningsbidrag och miljölagstiftningen.

Vi söker en kommunikativ ledare som med god samarbetsförmåga skapar engagemang och delaktighet. Du kan på ett strukturerat sätt planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du har en helhetssyn och kan göra korrekta avvägningar med avseende på uppdraget och verksamhetens bästa. Som chef för bygglovavdelningen är du en nyckelspelare i Sundsvalls utveckling som på ett tryggt och ansvarsfullt sätt driver verksamheten framåt. Tjänsten kräver B-körkort.

Vill du veta mer om tjänsten? Välkommen att kontakta:

Magnus Ydmark, stadsbyggnadsdirektör, Tfn 060-19 13 01

Annette Sahlman, HR-konsult, Tfn 060-19 17 19

Fackliga företrädare:

Robin Fångsjö, Vision, tfn 060-19 19 88

Birgitta Selin, Sveriges Ingenjörers lokala förening, tfn 060-19 12 63

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag är den 28 april 2019

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Magnus Ydmark
Telefon 060-19 13 01
Område Sundsvall
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundsvall.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Våra medarbetare är viktiga för oss!