Chef till Bygglovavdelningen Stadsbyggnadskontoret

Chef till Bygglovavdelningen Stadsbyggnadskontoret

Sundsvall växer och det med en fart som vi inte har sett på decennier. Sundsvall är dessutom framröstad till Sveriges vackraste stad och Sveriges Friluftskommun. Under de kommande åren finns planer på att bygga flera tusen bostäder i Sundsvall. Vi ska bygga ett nytt resecentrum, en logistikpark och många andra större och mindre projekt. Dessutom ska Trafikverket investera över 5 miljarder kr på väg- och järnvägsprojekt i Sundsvall och vi jobbar för att Sundsvall ska bli årets Stadskärna 2021. För att nu nämna några exempel. Så du kommer till en verksamhet i högsta fart, i en positiv riktning.

Stadsbyggnadskontorets huvudsakliga arbetsuppgift är att arbeta med den fysiska platsen Sundsvall. Vi ser till att den sköts dagligen med vår devis "vi gör det snyggt och tryggt". Det gäller exempelvis kommunala vägnät, parker, grönområden, skog och allmänna platser. Vi ger service i form av bland annat bygglov, detaljplaner, trafikfrågor och parkering. Men vi ansvarar också för hur Sundsvall ska utvecklas, på kort och lång sikt, för att fortsätta vara den underbara plats som Sundsvall är.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Sundsvalls kommun i rollen som chef för Bygglovavdelningen.

Uppdraget

Bygglovavdelningens främsta uppdrag att stödja Stadsbyggnadsnämnden med deras ansvar för förhandsbesked, bygglov och dess tekniska uppföljning, strandskydd, tillsyn, bidrag för bostadsanpassning samt information till allmänheten. Avdelningen har 18 medarbetare som är organiserade i fyra team: bygglovhandläggare, byggnadsinspektörer, handläggare av bostadsanpassningsbidrag och administratörer.

Som chef för bygglovavdelningen bidrar du med en viktig roll för stadsutveckligen i Sundsvall. Du ska leda och utveckla en verksamhet som ständigt förändras efter nya krav och förväntningar och på ett professionellt sätt kunna kommunicera verksamheten både internt och externt. Som avdelningschef är du arbetsgivarföreträdare med formellt ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och information/kommunikation. I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med Stadsbyggnadsnämnden. Du är direkt underställd stadsbyggnadsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Till stöd i ditt arbete har du förvaltningens stabsfunktioner inom ekonomi, hr, it och kommunikation. I tjänsten ingår även stöd och ledning i den dagliga ärendehanteringen.

Förväntningar

Vi söker dig som har akademisk utbildning exempelvis som arkitekt, ingenjör eller samhällsplanerare. Du ska ha god kunskap om hela eller delar av plan- och byggprocessen samt plan- och bygglagstiftningen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig verksamhet samt förståelse för den politiska styrningen. Det är meriterande om du tidigare arbetat som ledare samt att du har kunskap om bostadsanpassningsbidrag och miljölagstiftningen.

Du är en kommunikativ person med förmåga att nätverka och presentera uppdraget och varumärket Sundsvall. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Det är viktigt att du har en helhetssyn och kan göra korrekta avvägningar med avseende på uppdraget och verksamhetens bästa. Som chef för bygglovavdelningen är du en nyckelspelare i Sundsvalls utveckling som på ett tryggt och ansvarsfullt sätt driver verksamheten framåt.

Vill du veta mer om tjänsten? Välkommen att kontakta:

Anders Bolin, Tf stadsbyggnadsdirektör, Tfn 060-19 13 01

Annette Sahlman, HR-konsult, Tfn 060-19 17 19

Fackliga företrädare:

Robin Fångsjö, Vision, tfn 060-19 19 88

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag är den 7 oktober 2018

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Anders Bolin
Telefon 060-19 13 01
Område Sundsvall
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Bygg & Hantverk, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sundsvall.se/
Sista ansökningsdag 7 okt (18 dagar kvar)