Utställningsproducent till basutställning

Utställningsproducent till basutställning

Uppdraget
Tjänsten är en projektanställning på heltid under 2 år med tillträde enligt överenskommelse.

Som utställningsproducent har du ansvar för arbetet med att avveckla den nuvarande utställningen samt färdigställa den nya. Detta innefattar genomförande och samordning av alla de processer detta innefattar så som:
  • återlämnande av inlånade föremål från nuvarande utställningar
  • säkerställa ändamålsenlig förvaring av de arkeologiska föremålen under tiden den nya utställningen byggs
  • rivning av och hantering av nuvarande utställning
  • innehållsproduktion i den nya utställningen
  • grafisk utformning i den nya utställningen
  • utställningens pedagogiska material riktat till skolan och allmänheten
  • implementering av digitala element i utställningen.
  • säkerhet och klimatåtgärder i utställningen för att uppnå erforderliga krav
Du håller kontakt med olika yrkesgrupper knutna till utställningsprojektet och har ett helhetsansvar för att driva arbetet framåt till en färdig utställning. Budgetansvar ingår i rollen.

Din profil
Du har en akademisk utbildning inom kulturarvs- eller museiområdet. Alternativt gedigen arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete med större utställningsproduktion inom kulturarvsområdet samt projektledning. Du har haft budgetansvar.

Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska språket. Du har god datavana och goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande med akademisk utbildning inom arkeologi eller utbildning inom projektledning. Det är också meriterande med erfarenhet av produktion av kulturhistoriska basutställningar samt B-körkort.

Du trivs med att samarbeta och du är duktig på att skapa och underhålla relationer. Som person är du självgående, strukturerad och mål- och resultatinriktad. Du ser möjligheter i utmaningar och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Daniel Eklund, Avdelningschef, tfn 060-19 18 02 eller Olivia Bergdahl, HR-konsult, tfn 060-19 17 69.

Fackliga företrädare

Sofia Sjöström, DIK, tfn 073-271 18 45

Håkan Nordman (TCO-Vision) 060-19 21 06

Övrigt

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag är 2020-03-08.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken:http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Daniel Eklund
Telefon 060-19 18 02
Område Sundsvall
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Media, Kultur & Design, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://sundsvall.se/
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Klappar ditt hjärta för att synliggöra kulturarv? Nu har du chansen att projektleda arbetet med att ta fram en ny basutställning med utgångspunkt i ett av Sveriges största gravfynd från folkvandringstid, gravfynden från Högomkullarna. Sök jobbet som utställningsproducent vid Sundsvalls museum idag

Kultur och fritid är en av kommunens tio förvaltningar och består av omkring 300 medarbetare som har i uppdrag att leverera välfärdstjänster inom bland annat allmänkulturell- och fritidsverksamhet, stå för kommunens samlade bidrag till föreningslivet samt att främja kultur-, idrotts- och fritidslivet i övrigt.

Sundsvalls museum ansvarar för kommunens kultur- och museiverksamhet. Vi bedriver verksamhet i Kulturmagasinet, Teaterkvarteret, Tonhallen, Norra Berget, Svartviks industriminne och Gudmundstjärn. Vi har också en omfattande uppsökande verksamhet i kommunens samtliga serviceorter. Vår verksamhet sträcker sig från utställningar, föreläsningar och pedagogiska program till scenkonstarrangemang.

Sundsvalls kommun har fattat beslut om att uppdatera Sundsvalls museums nuvarande arkeologiska utställning med utgångspunkt i gravfynden från Högomkullarna (folkvandringstid).