Byggnadsantikvarie

Byggnadsantikvarie

Är kulturmiljöarbete din hjärtefråga? Nu har du chansen att arbeta som byggnadsantikvarie på Sundsvalls museum. Vi erbjuder dig ett mångsidigt och självständigt arbete där du är med och bidrar till Sundsvalls kommuns kulturmiljöarbete.

Kultur och fritid är en av kommunens tio förvaltningar och består av omkring 300 medarbetare som har i uppdrag att leverera välfärdstjänster inom bland annat allmänkulturell- och fritidsverksamhet, stå för kommunens samlade bidrag till föreningslivet samt att främja kultur-, idrotts- och fritidslivet i övrigt.

Sundsvalls museum ansvarar för kommunens kultur- och museiverksamhet. Vi bedriver verksamhet i Kulturmagasinet, Teaterkvarteret, Tonhallen, Norra Berget, Svartviks industriminne och Gudmundstjärn. Vi har också en omfattande uppsökande verksamhet i kommunens samtliga serviceorter. Vår verksamhet sträcker sig från utställningar, föreläsningar och pedagogiska program till scenkonstarrangemang. Vi har en rådgivande roll i kommunens kulturmiljöarbete.

Som byggnadsantikvarie är du delaktig och rådgivande i Sundsvalls kommuns kulturmiljöarbete.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:
  • att ta fram besluts- och kunskapsunderlag för kulturhistoriska bedömningar
  • rådgivande byggnadsantikvarisk kompetens vid ärenden som rör bygglov och detaljplaner
  • byggnadsantikvarisk medverkan vid ombyggnader och renoveringar
  • rådgivning och kunskapsförmedling i byggnadsantikvariska frågor.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Din profil

Du har högskoleutbildning som byggnadsantikvarie, bebyggelseantikvarie eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är certifierad som sakkunnig kontrollant av kulturvärden. Aktuell erfarenhet av handläggning av bygglovs- och detaljplaneärenden är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom offentlig sektor.

Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket samt goda kunskaper i Officepaketet. B-körkort är ett krav.

Som person är du strukturerad, kommunikativ och självgående. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Din samarbetsförmåga är mycket god. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Lena Nygren, enhetschef, tfn 060-19 18 71 eller Olivia Bergdahl, HR-konsult, tfn 060-19 17 69.

Fackliga företrädare
Pia Hoxell, Saco DIK, tfn 073 – 270 95 81

Din ansökan

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag är 2020-03-05

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken:http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Lena Nygren
Telefon 060-19 18 71
Email Mejla Lena Nygren
Område Sundsvall
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sundsvall.se/
Sista ansökningsdag 5 mars 2020 (10 dagar kvar)