Provare/Driftsättare Ställverk

Provare/Driftsättare Ställverk

Provare/Driftsättare Ställverk

Vill du arbeta i en dynamisk och idérik miljö där teamwork står i fokus? Just nu behöver vi en driftsättare till vårt arbetslag inför kommande projekt. Vad sägs, vill du vara med på vår resa och stärka elnätet i Sverige?

Du blir en viktig del av vårt projektteam. Tillsammans ansvarar vi för att kontrollanläggningen motsvarar kundens krav och vår egen känsla för kvalitet. Vi hjälper och stöttar hela organisationen med ställverksteknisk kunskap. Hos oss får du chansen att jobba med - och utvecklas inom den senaste tekniken inom elnätsbranschen.

Hur Du kommer att påverka
  • Programmering och provning av olika reläskyddsfabrikat och typer som exempelvis trafo- samlingsskene-, kondensator- och linjeskydd, inom spänningsnivåerna 10-400kV.
  • Fabrikstest och siteprovning av kontrollanläggningar runt om i Sverige. Vi provar hela kedjan elektriskt och digitalt. Från likspänningssystem och skyddsfunktioner - till primärapparater.
  • Support till projektorganisationen med frågor som rör reläskydd samt övrig teknik.
  • Förse kunden med testprotokoll och dokumentation, samt i dialog med kundens ingenjörer säkerställa kontrollanläggningens kvalitet avseende driftsäkerhet och regelefterlevnad.
Vad Du medför

Vi tror att du kännetecknas av att du är noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta i team. Du är kvalitetsmedveten när du utför ditt arbete och kan prioritera utifrån projektets tidplan. Du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga och kan bygga relationer både internt och externt. Att vara öppen och anpassningsbar till olika kulturer och människor ser du som en självklarhet.
  • Elteknisk utbildning på lägst gymnasienivå
  • God kännedom om ställverk och dess ingående komponenter
  • Vana av reläskyddsprovning av olika fabrikat på transmissionsnivå
  • Flytande tal och skrift i Svenska och Engelska
  • Extra meriterande är kunskap om IEC61850 och konfigurering av Siemens och ABB:s reläskydd.
Om Teamet

Inom vår division i Sverige arbetar vi med anläggningsprojekt för transmissionsanläggningar. Våra kontor ligger i Solna, Västerås, Norrköping, Sundsvall och Umeå, Finspång och Örebro, tjänsten är inte platsbunden till dessa städer. Vi driver en projektverksamhet som bygger elkraftsanläggningar till kraftbolag, elnätsbolag och industrier. Vårt arbetslag är ett litet sammansvetsat gäng med allt vad det innebär. Vi vågar be om hjälp och råd när vi stöter på problem och uppskattar gemensamma aktiviteter både på jobbet och utanför

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 236693 senast 2022-10-14

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Emil Wessbladh på tel. 072-722 27 43 eller emil.wessbladh@siemens-energy.com

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång, Norrköping, Västerås, Solna eller Sundsvall

Fackliga representanter:

Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21

Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24

Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33

Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69.

#LI-NT1
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 okt 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com