I Selångers församling finns två kantorstjänster och en organisttjänst. Vi söker nu en ny kantor till kyrkan i Granloholm, där arbetslaget i övrigt består av områdespräst, församlingsassistent, värdinna och barn- och ungdomsledare.

Vi söker Dig som är utbildad kantor eller har likvärdig utbildning och är väl förankrad i Svenska kyrkans tro och liv. Du har en vilja att med glädje och inspiration leda och utveckla det kyrkomusikaliska arbetet i Granloholm. I och med att Granloholm är ett relativt nytt och ungt område så det finns både en frihet och utmaning i att arbeta i nya banor. För närvarande finns två körer för barn och ungdom samt en för vuxna. Körerna deltar i gudstjänster men jobbar även med musikaler, julmusik, vårkonsert etc. I tjänsten ingår även att leda musiken i samband med gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Regelbundet sker även andakter på ett äldreboende i området samt skolsamlingar i kyrkan. Eftersom arbetet till stor del sker i ett arbetslag förutsätter vi att du inte har några problem att samarbeta med andra kompetenser i församlingen.

Anställningen är en tillsvidareanställning, 100 %.
Körkort och tillgång till bil erfordras för tjänsten.
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan sänds senast 20 september med CV och referensdokumentation till: Selångers församling, Kungsnäs 158, 855 91 SUNDSVALL eller selanger.forsamling@svenskakyrkan.se

Frågor om tjänsten lämnas av
komminister Tomas Aspenberg, 070-6245434,
kyrkoherde Bror Holm 070-3412892,
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.svenskakyrkan.se/selanger
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Selångers församling ligger 6 km väster om Sundsvalls centrum. Här bor ca 8.500 kyrkotillhöriga, av dem många unga familjer. Arbetet fördelas på tre områden, Selånger, Granlo och Granloholm. I församlingen finns såväl tätort som landsbygd. Vi är ett 25-tal anställda och har tre kyrkor.