Strategisk inköpare, returfiber

Strategisk inköpare, returfiber

Placering: Sundsvall, Piteå, Umeå

En hållbar arbetsplats – en renare värld
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet. Är du resultatorienterad och intresserad av kvalificerat inköpsarbete – då kanske detta är din nya utmaning! SCA Sourcing & Logistics är inne i ett expansivt skede och söker vår nya Strategiska inköpare. Trivs du med ett rörligt arbete med många kontakter? Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
I inköpskategorin produktionsmaterial arbetar vi för SCAs industrier. I rollen som strategisk inköpare finns ett stort kommersiellt fokus på avtal, förhandlingar och leverantörsansvar för leverantörer som är knuta till inköpskategorin.

Den här rollen kommer att fokusera på utveckling av inköp av returfiber som är ett viktigt produktionsmaterial där SCA är den största returfiberförbrukaren i Norden. Returfiber köps till största delen från Skandinavien och norra Europa. Jobbet innebär ett nära samarbete med SCA´s logistikorganisation. När SCA´s industrier växer under kommande år kommer också inköpen att öka.

Arbete sker tillsammans med dina 2 kollegor som sköter avrop och logistik utifrån tecknade avtal. Allt sker i ett nära samarbete med SCA´s pappersbruk kopplat till deras förbrukning och kvalitetskrav

Tillsammans med dina kollegor inom produktionsmaterial utvecklar ni också lämpliga inköpsstrategier utifrån de inköpsuppdrag som verksamheterna har behov av.

Vem är du?
Vi söker dig som i förstahand har en akademisk utbildning (Civilingenjör/Civilekonom) men vill även ha en dialog med dig som skaffat dig värdefulla kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Gärna kommersiell erfarenhet inom Recycling verksamhet eller köp av Produktionsmaterial i annan tung industri. Du har erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete. Erfarenhet från tillverknings- eller skogsindustri är inget krav men givetvis en merit. Du är en skicklig förhandlare som är van att upprätta komplexa avtal. Vidare är du en god datoranvändare med kunskaper i dataanalys och du kommunicerar obehindrat på svenska likväl som på engelska i tal och skrift. B-körkort krävs.

Som person tror vi att du är resultatorienterad, engagerad och noggrann. Du har lätt för att bygga samt bibehålla relationer både externt och internt. Vi tror också att du är förtroendeingivande och trivs med att driva arbetet framåt. Det är också viktigt att du har en mycket god analys- och problemlösningsförmåga samt ett strukturerat arbetssätt.

Din personlighet samspelar med SCAs kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar. Arbetet sker med ett affärsmässigt fokus och i enlighet med SCA:s policys och riktlinjer. Tjänsten innebär resande och tänkbara placeringsorter är på våra kontor i Sundsvall, Piteå eller Umeå.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten kontakta Marie Eriksson, Inköpschef produktionsmaterial, marie.eriksson02@sca.com, 070-480 70 04.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta Maria Nyberg, Rekryteringschef SCA, maria.nyberg@sca.com,
070-561 02 76.

Facklig kontakt;
Anette Karlsson, Sveriges Ingenjörer Saco 060-194410, anette.karlsson@sca.com

Sista ansökningsdag är den 15 september 2022.
Mer info
Kontaktperson Marie Eriksson
Telefon 070-480 70 04
Område Sundsvall
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare, Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sca.com/sv/
Sista ansökningsdag 9 sept 2022 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.