Controller med fokus på verksamhetsutveckling

Controller med fokus på verksamhetsutveckling

En hållbar arbetsplats - en renare värld
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet. Nu söker vi dig som ser tjusningen i att i rollen som Controller jobba med verksamhetsutveckling och att samtidigt vara Master Data Owner.

Din nästa utmaning
Du kommer att arbeta med verksamhetsutveckling i samarbete med operativa verksamheter och i samarbete med befintlig verksamhetsutvecklare. SCA står inför omfattande förändringar med avseende på digitaliseringsprojektet SHAPE som kommer att innebära nya processer, arbetssätt, rutiner m.m, där vi ser att rollen som verksamhetsutvecklare blir viktig för företagets framgång. Arbetet innebär att arbeta i projekt och med ständiga förbättringar.

Du kommer också att ha en roll som Master Data Owner (ca 20-50%). I den rollen kommer du att äga design av masterdata baserat på verksamhetskrav som används inom processområdet. Du kommer att vara den som har expertkompetens inom masterdata i SAP, hur det definieras i systemet och hur det stödjer SCA:s affärsprocesser. Dessutom kommer du att vara den som har hög kompetens inom SAPs MDG-verktyg. Du blir ansvarig för kvalitetssäkring av masterdata på SCA inom processområdet/klustret och övergripande ansvarig för alla masterdata-relaterade aktiviteter under SHAPE-projektet (eller andra kommande projektinitiativ). Du blir kontaktperson och ger stöd åt verksamheten vid masterdatafrågor.

Vem är du?
Vi letar efter en person som är positiv, strukturerad och analytisk och som ser tjusningen i att ha ett brett arbetsinnehåll med tyngdpunkt på inriktningar mot masterdata och verksamhetsutveckling. Erfarenheter av masterdata i SAP är meriterande. I din roll som Master Data Owner kommer du att behöva ha god verksamhetsförståelse, mycket god förståelse för systemlösningen, expertkunskaper vad gäller masterdata-objekten inom området och ansvara för att säkerställa att SCAs krav på masterdata inom området uppfylls. När det gäller verksamhetsutveckling så är det meriterande med erfarenheter av verksamhetsutveckling, gärna med en vedertagen modell inom området.

Du har en förmåga att förmedla information och ett pedagogiskt arbetssätt då du kommer att ha många kontaktytor inom organisationen och du har lätt för att förstå helheten. Din utbildningsbakgrund kan vara akademisk utbildning IT, civilingenjör, industriell ekonomi, ekonomi eller motsvarande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten: kontakta Per-Anders Westin, Ekonomichef, tel 070-514 27 73, per-anders.westin@sca.com

För mer information om rekryteringsprocessen: kontakta Nina Sterning, HR-Specialist, Rekrytering, tel 073-074 28 66,
nina.sterning-naslund@sca.com

Facklig företrädare: Anette Karlsson, Sveriges Ingenjörer Saco,
tel 060-19 44 10, anette.karlsson@sca.com

Sista ansökningsdag är: 2022-08-14

Placeringsort är Sundsvall.
Mer info
Kontaktperson Per-Anders Westin
Telefon 070-514 27 73
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, Ekonomi, Controller, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sca.com/sv/
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Följ våra ambassadörer på Instagram #wearescasweden
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Jobba på SCA - SCA