Driftingenjör - SCAs Traineeprogram Early Career

Driftingenjör - SCAs Traineeprogram Early Career

En hållbar arbetsplats - en renare värld
Forma skogens framtid. Sök Early Career-programmet och bli vår nästa ledare eller specialist. Tillsammans formar vi morgondagen med skogens kraft!

Bli en av våra framtida ledare och specialister. I vårt Early Career-program kombinerar du en fast tjänst som Driftingenjör på avdelningen Energi på Ortviken med en personlig utvecklingsresa. Är du nyutexaminerad med ett par års arbetslivserfarenhet och längtar till Norrland? Då skall du anta den här utmaningen! Här hos oss på SCA får du en helt unik möjlighet att sätta fart på karriären. Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
Vi söker dig som vill utvecklas i ett företag med stark framtidstro. Som driftingenjör har du ett processtekniskt ansvar för våra fastbränslepannor så att vi kan leverera värme till våra kunder inom och utanför industriområdet. Du kommer också att arbeta med tryckluft och vattentillförsel till andra avdelningar och kunder på industriområdet. Detta innebär bland annat att arbeta med analys och avhjälpande av brister i produktionsprocessen samt att aktivt medverka till utvecklingsarbetet gällande produktionseffektivitet, kvalitet, kostnader och arbetsmiljö.

Inom avdelningen deltar du i dagliga möten, jobbar med processavvikelser tillsammans med operatörerna samt driver analys- och förbättringsmöten tillsammans med övriga på avdelningen. Utöver detta kommer du att arbeta med att kompetensutveckla processkunnandet för operatörerna. Detta sker genom framtagande av standardiserade arbetssätt tillsammans med operatörerna.

Som Driftingenjör blir du en viktig länk i vår hållbara värdekedja från skog till kund för våra förnybara produkter. Vi erbjuder en tillsvidareanställning och samtidigt en plats på Early Career-programmet - personlig utveckling och karriärsstöd under 18 månader.

Programmet ger dig förståelse för våra affärer, en överblick över hela organisationen och ett stort kontaktnät. Tillsammans med övriga deltagare jobbar du parallellt med personlig utveckling, självkännedom, kommunikation, ledarskap, coaching, projektledning, värderingar, gruppdynamik och konflikthantering.
Engagerade chefer och medarbetare finns till hands för att stötta och dela med sig av sina erfarenheter.

Vem är du?
Vi söker SCA:s framtida ledare och specialister med ledarförmåga.

Du har en civilingenjörsexamen med inriktning inom något av följande områden: kemi-, maskin- eller hållbar energiteknik. Du har jobbat ett par år och känner att du vill utvecklas vidare. Vi ser gärna att du har erfarenhet från producerande verksamheter.

Vi värdesätter personliga egenskaper som initiativ- och samarbetsförmåga. Du är drivande, resultatinriktad samt är bra på att knyta kontakter och skapa förtroende. För att lyckas i den här rollen tror vi också att du har en god analytisk förmåga och kan fördjupa dig i och felsöka störningar i processen samt se åtgärder som behövs i både kort och långt perspektiv. Utöver detta tror vi att du har en positiv inställning och ett strukturerat arbetssätt.

Tjänsten är placerad på avdelningen Energi på Ortviken, Sundsvall.

På SCA anser vi att förmågan att kommunicera effektivt på ett öppet och rakt sätt är viktigt för att utveckla goda relationer både internt och externt. Att ha förmågan att se helheten i kombination med att vara kundorienterad och affärsmässig är en förutsättning för att nå mål och skapa resultat. Vi söker dig som utmanas av förändring och är en förebild gällande hälsa och säkerhet.

Du uttrycker dig flytande i svenska och engelska i både tal och skrift. Eftersom resor kan förekomma ställer vi krav på B-körkort.

Din personlighet och ditt beteende samspelar med våra kärnvärden: ansvar, högklassighet och respekt. Och självklart vill du jobba på ett företag med hållbarhet som ledstjärna och en stark framtidstro.

Vad erbjuder vi dig?
Forma vår framtid. Sök Early career-programmet och bli ledare eller specialist. Tillsammans bidrar vi till lösningen på klimatfrågan med skogens kraft!

Vill du vara en del av vårt företags hållbara investeringar idag och i framtiden?

Vi erbjuder dig ett arbete som är mångsidigt, lärorikt och socialt. Hos oss blir du en del av ett stort företag med många möjligheter till både professionell och personlig utveckling. Vi bryr oss om dig som medarbetare!

Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA. Därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Vill du veta mer?
För ytterligare information om tjänsten, kontakta Sofia Burström, Avdelningschef Drift, 070-269 76 68, sofia.burstrom@sca.com

För ytterligare information om rekryteringsprocessen, kontakta Maria Nyberg, rekryteringschef, 070-561 02 76, maria.nyberg@sca.com.

Fackliga kontaktpersoner är: Ledarna: Morgan Nylander, morgan.nylander@sca.com, Sveriges Ingenjörer: Erika Wallin-Bjurström, erika.wallinbjurstrom@sca.com, Unionen: Stefan Östman, stefan.ostman@sca.com

Varmt välkommen med din ansökan senast 1 oktober 2022.
Tjänsten är tillsvidare med tillträde i januari 2023.

Placering för denna tjänst är på SCA Ortviken i Sundsvall. Under de första 18 månaderna deltar du parallellt med ditt arbete i vårt Early Career-program.
Mer info
Kontaktperson Maria Nyberg
Telefon 070-561 02 76
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Trainee
Hemsida https://www.sca.com/sv/
Sista ansökningsdag 1 okt 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.