Driftingenjör till Regionfastigheter

Driftingenjör till Regionfastigheter

Driftingenjör till Regionfastigheter, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning
Vill du ha ett roligt, utvecklande och spännande arbete med många aktiva och kompetenta kollegor? Då är detta en möjlighet för dig!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden.
Regionfastigheter ingår i Regionledningsförvaltningen och agerar som en intäktsfinansierad resultatenhet.

Regionfastigheters verksamhetsidé är att utifrån kundens behov och ett ansvarsfullt fastighetsägande skapa, anpassa och förvalta ett väl sammansatt bestånd av ändamålsenliga lokaler. Som hyresvärd ansvarar vi för lokalförsörjning, förvaltning och underhåll av regionens fastigheter. Vid in- och uthyrning av lokaler ansvarar vi för administration av hyror. Vid ny-, om- och tillbyggnad svarar vi för upphandling, projektledning och kontroll. Vidare ansvarar Regionfastigheter för strategiska och långsiktiga fastighetsfrågor som energieffektivisering. Investeringsplanering samt köp och försäljning av fastigheter.

Vi erbjuder ett varierande och flexibelt arbete med god arbetsmiljö. Du har möjlighet att få vara med och påverka och förbättra organisationen. Utvecklingsmöjligheter, delaktighet och engagemang uppmuntras. Du kommer att ingå i en grupp med 22 drifttekniker, en förvaltare, en administratör och en enhetschef. Antalet semesterdagar varierar beroende av din ålder. Inom Regionen har du rätt till 25 semesterdagar, som höjs till 31 semesterdagar det år du fyller 50 år och 32 det år du fyller 50 år. Dessutom kan semesterväxling ge möjlighet till 5-6 extra semesterdagar (prövas av ansvarig chef). Möjlighet till en friskvårdstimme per vecka.

Arbetsuppgifter
Arbetar främst gentemot förvaltning men också mot hyresgäster. Driftingenjör är en självgående teknisk specialist med ansvar att driftoptimera fastighetens tekniska system och ha ett helhetstänk, bidra med tekniskt stöd till förvaltningens olika funktioner inom fastighetsdriften, både till drifttekniker och enhetschef men även till hyresgäster i specifika tekniska frågor. Drift-ingenjören kan också vara ett stöd i tidigt skede i projekt men också ett stöd till projektörer i projekt gällande fastigheternas funktioner. Även analysera mål och funktioner efter idrifttagande av projekt. Vara aktiv och ett stöd i framtagande av underhållsplaner och tekniska val.
Exempel på ansvarsområden:
  • Förstå och se helheten för fastighetens olika system, även hyresgästernas system som förvaltningen har driftansvar för.
  • Upptäcka avvikelser och verka för driftsäkerhet och driftoptimera på en högre nivå. Ha ett strategiskt tankesätt och miljötänk för att vi ska uppnå våra miljömål.
  • Samordnande för förvaltningens datasystem som tex Faciliate, Green View och Pocketlord samt vara ett stöd till drifttekniker och tekniker i systemen.
  • Stöd i projekt, från tidigt skede, under och efter projektet med analys och uppföljning av funktioner och mål utifrån förvaltning.
  • Vara den som analyserar och tillkallar specifik experthjälp vid behov.
  • Vara aktiv och ett stöd i framtagande av underhållsplaner, driftstrategier och tekniska val med helhetssyn och med miljötänk och ekonomiska mål.
  • Delaktig i framtagande av underlag till beslut, både tekniska och kalkyler.
  • Medverka vid myndighetsbesiktningar
  • Rapporterar till enhetschef för förvaltning
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant ingenjörsutbildning eller har tillskapat dig dessa kunskaper under flertalet år och kan visa det. Goda IT-kunskaper krävs samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Tjänsten är en heltidstjänst med placeringsort Sundsvall. Då det ingår arbeten på Regionens yttre fastigheter är körkort minst klass B ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och för att lyckas i denna roll tror vi att du är engagerad, ansvarsfull och självgående. Du är handlingskraftig, lösningsfokuserad och har förmågan att jobba utifrån ett helhetsperspektiv och har teamsamverkan. Du kommunicerar på ett tydligt sätt samtidigt som du är serviceinriktad.

Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare! Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, därför kan du bli kallad till intervju innan sista ansökningsdag.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning
Tillsvidare

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner
Lena Brundin
Enhetschef
Telefon: 070-3776755
E-post: inga-lena.brundin@rvn.se

Håkan Nordlöf
Vision
Telefon: 072-247 88 05
E-post: hakan.nordlof@rvn.se

Anders Borgelin
Kommunal Västernorrland
Telefon: 070-1917006
E-post: anders.borgelin@rvn.se
Mer info
Kontaktperson Lena Brundin
Telefon 070-3776755
Email Mejla Lena Brundin
Område Sundsvall
Yrkesroll Fastighet, Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 dec 2022 (2 dagar kvar)