Integrationsansvarig inom IT

Integrationsansvarig inom IT

Har du en god teknisk förståelse i kombination med en god strategisk förmåga? Brinner du för integrering av nya IT-lösningar? Då är du den vi söker!

Vi på RISE söker nu en integrationsansvarig till vår IT-avdelning med placering i Borås. Som Integrationsansvarig erbjuds du ett spännande och omväxlande arbete där det finns stora möjligheter till personlig utveckling, utbildning och arbete i en verksamhet med hög förändringstakt.

Om rollen

IT-avdelningens uppdrag är att förse övriga verksamheter inom RISE med nya och förändrade IT-tjänster, där integrationsplattformen i många fall är spindeln i nätet för vår fortsatta digitalisering. Vår plattform består idag av teknikerna Apache ActiveMQ, Apache Camel med Spring Boot samt WSO2 API Manager och går internt under namnet PLINI. Som integrationsansvarig kommer du leda och ansvara för utveckling och drift av vår integrationsplattform och ansvara för att vår integrationsstrategi utvecklas och följs.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
  • Ansvara för tjänsten Integration & Informationstjänster
  • Ansvara för integrationsarkitektur inom koncernen samt definiera och implementera utvecklingsprocessen för integration
  • Genomföra och upprätthålla en styrningsmodell för samtliga integrationer
  • Samordna och planera integrationsinitiativ och projekt tillsammans med vår integrationspartner
  • Fortsätta arbetet med att bygga ett centralt gränssnitt för monitorering, loggning samt administration av integrationskomponenterna
  • Hantera informationsmodellen och gemensamma meddelandeformat
  • Säkerställa att resurser för Leverans och Drift finns, samt infrastruktur för integration
Vem är du?

Vi ser att du har Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande arbetslivserfarenhet och därmed även övergripande bred IT-kunskap. Du tar dig an arbetsuppgifter på ett noggrant, strukturerat, analytiskt sätt och har ett strategiskt tänk. Vi tror att du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp, samt en stor drivkraft att utveckla den tjänst som du leder. Genom flerårig erfarenhet i en liknande roll har du arbetat med olika tekniska lösningar för systemintegration.

Vidare tror vi att du har goda kunskaper kring standardiserade Open Source verktyg för JAVA samt aktuell kunskap om integrationsplattformar. Du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att samarbeta. Vidare kräver arbetet att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Låter detta spännande och du vill veta mer vänligen kontakta Fredrik Lorén, CIO, 010 516 51 81. Sista ansökningsdag är den 5 januari 2020.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61, och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

IT, integration, RISE, Borås
Mer info
Område Borås
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ri.se/en
Sista ansökningsdag 5 jan 2020 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se.