Arbetsmiljösamordnare

Arbetsmiljösamordnare

Vi på Peab värnar om vår arbetsmiljö och arbetar ständigt aktivt med att utveckla den. Vill du bli en del av en inspirerande och stöttande organisation där arbetsmiljöfrågor är centralt? Just nu satsar vi enormt mycket på säker arbetsmiljö och söker därför en driven Arbetsmiljösamordnare som vill vara med och bidra med utveckling. Välkommen till en arbetsplats där kärnvärdena jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig genomsyrar hela organisationen!

Din roll

Som Arbetsmiljösamordnare driver och stöttar du i arbetsmiljöarbetet inom arbetschefsgruppen. Du bistår organisationen med sakkunskap inom arbetsmiljöfrågor i alla projektskeden med fokus på den dagliga verksamheten i de projekt som bedrivs i Västernorrland och Jämtland som är vårt geografiska område.
De dagliga arbetsuppgifterna består bland annat av att:
  • Säkerställa att arbetsmiljöarbetet följer vårt ledningssystem.
  • Stötta och driva arbetet med riskinventeringar och arbetssätt och dokumentera dessa.
  • Bistå i skyddsronder.
  • Sammanställa, utreda, informera och rapportera olycks- och tillbudsstatistik för projekt.
  • Vara behjälplig i produktionen med att säkerställa att projekt- och arbetsmiljöplaner genomförs i produktionen.
  • Vara delaktig i utbildningsinsatser inom arbetsmiljöområdet.
Din profil

Vi tror att du har några års erfarenhet av operativt arbete där arbetsmiljöfrågor har varit en del av det dagliga arbetet. Det är meriterande om du har arbetat i bygg- och anläggningsbranschen.
Framförallt ser vi att du har ett genuint intresse för arbetsmiljöfrågor och en förståelse för branschen.

Du är en engagerad, kommunikativ och självgående person som brinner för arbetsmiljöfrågor. Då du ansvarar för att driva arbetsmiljöarbetet framåt i organisationen krävs det att du är ansvarstagande och målmedveten. Vidare ser vi att du besitter en god pedagogisk förmåga och kan förmedla information kring arbetsmiljöarbetet på ett tydligt och förståeligt sätt.

Tjänsten utgår från Sundsvall men ditt arbetsområde är våra projekt i Västernorrland och Jämtland.
Körkort B är ett krav då resor i tjänsten kommer att ingå.

Vi har i den här rekryteringen redan gjort våra val av mediekanaler och rekryteringspartner och avstår samtal från andra leverantörer.

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Mer info
Kontaktperson Linn Eklund, HR
Telefon 0725-335910
Område Sundsvall
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 juni 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 55 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.