Arbetsmiljöspecialist Koncern

Arbetsmiljöspecialist Koncern

Peabs stödfunktion Arbetsmiljö och Arbetsrätt söker nu en Arbetsmiljöspecialist. Uppdraget för stödfunktionen är bland annat att ge rätt förutsättningar för verksamheten att skapa säkra och hälsosamma arbetsplatser med justa arbetsförhållanden och en god säkerhetskultur. Du stödjer hela Peabs nordiska verksamhet inom bygg, anläggning, byggindustri och projektutveckling inom området och rapporterar till koncernens Arbetsmiljö- och förhandlingschef.

Om tjänsten

I rollen som Arbetsmiljöspecialist samverkar du internt med andra funktioner, utgår från verksamhetens behov och erbjuder ditt stöd inom arbetsmiljöområdet där bland annat följande ingår:
  • Vidareutveckling av det systematiska hälso- och arbetsmiljöarbetet: tillsammans med övriga kollegor följa upp arbetsmiljöarbetet, kartlägga utvecklingsområden och föreslå åtgärder
  • Agera ambassadör för en god säkerhetskultur och sprida goda exempel
  • Vid behov delta i arbets-/projektgrupper samt i vissa fall leda arbetsgrupper
  • Utveckla och förvalta tilldelade ansvarsområden
  • Bidra och medverka i Peabs digitaliseringsresa
  • Samordna med kollegor och ansvara för att upprätthålla och vidareutveckla strukturen inom ramen för tjänsten i Peabs verksamhetsledningssystem
  • Omvärldsbevakning
Tjänstens geografiska placering är Solna, Malmö eller Sundsvall men kan även diskuteras utifrån andra större orter.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande relevant utbildning inom området, samt flerårig erfarenhet av kvalificerat arbetsmiljöarbete. Du har gedigen kunskap inom arbetsmiljölagstiftning och dess tillämpning. Vidare har du erfarenhet från Byggbranschen.

Vi ser gärna att du har teoretisk och praktisk kompetens/erfarenhet av att:
  • Utbilda och informera
  • Identifiera arbetsmiljöproblem/riskfaktorer i befintlig och planerad arbetsmiljö i både produktions- och kontorsmiljöer
  • Lämna förslag till åtgärder, underlag för kravspecifikationer, medverka vid val, utformning och uppföljning av åtgärder
Som person är du analytisk, strukturerad och har förmågan att se helheter. Du har ett stort intresse för arbetsmiljöfrågor och är utvecklingsorienterad inom arbetet med att utveckla säkra arbetsmiljöer. Du söker förankring och samarbeten för att få med dig organisationen men är samtidigt handlingskraftig och driven på egen hand. Du har god vana att arbeta i Office-paketet och din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är god.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Arbetsmiljö- och förhandlingschef Urban Alm, 0733-372354. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 okt 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.