Kemikaliesäkerhetsingenjör till Nouryon, Stockvik

Kemikaliesäkerhetsingenjör till Nouryon, Stockvik

Responsibility

I rollen som kemikaliesäkerhetsingenjör kommer du i huvudsak att stödja enheterna på siten i att möta de krav som ställs utifrån svensk lagstiftning och företagets interna krav. Du kommer att inneha en specialistroll vilket kräver ett sinne för detaljer samtidigt som du kommer att ha ett stort kontaktnät av interna kunder som kräver ett högt kundfokus och en god kommunikationsförmåga.

Tillsammans med dina kollegor inom hälsa, säkerhet och miljö arbetar du för att ständigt förbättra arbetssätten inom ansvarsområdet och medverka till att synergier mellan enheterna i Stockvik tas tillvara på bästa sätt.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Sakkunnig inom REACH-förordningen, CLP-förordningen samt företagets egna standarder rörande hantering av kemikalier
 • Hjälpa enheterna på siten att uppfylla gällande tillstånd, företagets krav samt lagstiftning för kemikaliehantering och arbetsmiljö
 • Utbildning av sitens personal i kemikaliesäkerhet och arbetsmiljöfrågor
 • Stötta enheterna vid kemikaliebedömningar samt administrera vårt system iChemistry där vi hanterar kemikalieregister och säkerhetsdatablad
 • Kontakta leverantörer av råvaror, interna såväl som externa, för att säkerställa rätt information gällande klassificering och hantering av våra råvaror
 • Vara intern revisor för sitens certifieringar
Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning med inriktning mot kemi och/eller arbetsmiljö
 • Erfarenhet inom arbetsområdet och från industriell verksamhet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
 • Kunskaper inom ISO 9001, 14001 och OSHAS18001
 • Goda PC kunskaper
Vad kan Nouryon erbjuda dig?

Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas - både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm.

Läs mer om vår verksamhet på www.nouryon.com

Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning med önskad start i december 2018. Du rapporterar till HSE Manager och är placerad i Stockvik.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Madeleine Holmgren, HSE Manager, +46 702 38 99 11.

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Sara Svanbäck, Talent Resourcing Partner, +46 702 86 95 77.

För fackliga frågor:

Sveriges Ingenjörer, Carl Nordlander, +4660-13 42 25
Unionen, Mattias Andersson, +4660-13 41 69
Ledarna, Magnus Söderberg, +4660-13 42 05

Om du har generella frågor kring din ansökan eller behöver hjälp, vänligen kontakta: recruiting.se@nouryon.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Glöm inte att följa oss på LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.akzonobel.com
Sista ansökningsdag 25 nov (11 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Nouryon, tidigare AkzoNobel Specialty Chemicals är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.