Logistics Operator

Logistics Operator

Job description:

Logistikoperatör till Nouryon

Vill du jobba som Logistikoperatör tillsammans med härliga kollegor i ett engagerat team, i ett företag där säkerhet och ständiga förbättringar är i fokus? Är du en van truckförare och en duktig problemlösare?

Då är det dig vi söker!

Expancel är en affärsverksamhet inom Nouryon och är världsledande inom området expanderbara mikrosfärer. Huvuddelen av verksamheten är placerad i Sundsvall. Här finns huvudkontoret samt RD&I, produktion och marknad. Vi har produktionsanläggningar i USA, Kina och Brasilien samt säljkontor i Tyskland, Holland, Polen, Italien, och Ryssland. På övriga marknader distribueras produkten via agenter. Totalt exporteras 99 % av produktionen. Produkten används huvudsakligen i tillverkande industri som tillsatskemikalie. Betydande applikationsområden är inom polymer- och färgindustrin.

Om tjänsten

Som Logistikoperatör ansvarar du tillsammans med dina kollegor för utlastning av våra produkter vilket inkluderar truckkörning, administration/orderhantering, utlastning på bilar och containers samt viss packning. Vi har högt kundfokus och säkerhetstänk vilket kräver god kompetens/erfarenhet av truckkörning och ansvarsfullt agerande. Vi jobbar till stor del på ett roterande schema med olika arbetsstationer, därför är det viktigt att du är bekväm med alla förekommande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Ansvara för framkörning av order, lastsäkring och utlastning inkl. godsmärkning och märkning av container
 • Tillse att gällande instruktioner, planering, kvalitetskrav och rutiner följs och att vara uppdaterad på och följa rutiner och instruktioner
 • Framföra truck på ett säkert och ansvarsfullt sätt samt säkra daglig tillsyn av truckar
 • Ansvara för att hantering av farligt gods sker enligt rutin
 • Att arbeta aktivt för en god ordning tex genom att arbeta med 5S
 • Att löpande utföra och dokumentera kontroller och vid avvikande kvalitet, kapacitet eller övriga processparametrar, felsöka och åtgärda för att säkerställa rätt kvalitet
 • Arbeta såväl självständigt som i team, både inom egna avdelningen och med övriga processoperatörer inom organisationen, för att säkerställa att rätt vara levereras i rätt tid till kund
 • Aktivt arbeta för ständiga förbättringar av arbetssätt, process och processutrustning samt aktivt arbeta för att höja den egna kompetensen inom arbetsområdet och dela med sig av kunskap till andra
 • Rapportera och administrera i därför avsedda system, ex. Suite, SAP/MES, Outlook mm
 • Packning av produkt
För att klara av arbetet bra ser vi att du som person är självständig och har god förmåga att kommunicera med ett serviceinriktat förhållningssätt. Alla anställda arbetar kontinuerligt med förbättringar, vilket innebär att du tycker om att ta egna initiativ för att förbättra och lösa problem. Stor vilja, stresstålighet och flexibilitet är andra viktiga hörnstenar för denna tjänst. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad kan Nouryon erbjuda dig

Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Vi ger dig chansen till personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

Ytterligare information
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid till 31/12-21. Du arbetar dagtid, rapporterar till Logistics Supervisor och är placerad i Stockvik.

Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Då vi arbetar med löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt sista ansökningsdatum.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Hannah Norberg, Logistics Supervisor, +46 70 344 14 74.

För mer information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Sara Svanbäck, HR Business Partner, +46 70 286 95 77.

För fackliga frågor:
IF Metall, Rolf Eriksson +46 60-13 40 94

Om du har generella frågor kring din ansökan eller behöver hjälp, vänligen kontakta: recruiting.se@nouryon.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Glöm inte att följa oss på LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.

Se en kort film om oss här

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi slumpmässigt våra anställda. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Profile description:

Kvalifikationer
 • Treårigt gymnasium eller motsvarande
 • Körkort B
 • Truckkort
 • God förmåga att köra truck
 • Kunskaper i svenska samt engelska
 • God PC-vana; Windows och Office
 • God förmåga att ta till sig skriftlig information i form av exempelvis instruktioner och säkerhetsdatablad
 • Meriterande C-kort, hjullastare, ADR-intyg, YKB
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Nouryon
Sista ansökningsdag 14 apr 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Nouryon

Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.