Utredningsingenjör

Utredningsingenjör

Arbetsuppgifter
Projektenheten består av projektledare, utredningsingenjörer/projektörer samt en projektsamordnare och ansvarar för cirka 200 projekt per år, stora som små inom olika områden som, vattenverk, reningsverk, ledningsnät och omvandlingsområden.

I rollen som utredningsingenjör genomför du kvalificerade utredningar på våra anläggningar kopplat till våra långsiktiga strategier, specifika projekt eller allmänna VA-frågeställningar. Arbetsuppgifterna ska utföras på ett effektivt sätt, med fokus på kvalitet, utifrån gällande målsättning och styrande dokument.

Som utredningsingenjör är du med från problemformulering via fördjupade utredningar och projektering till installation och driftsättning.
I projektskedet ingår att analysera processer, ta fram förslag på maskinell utrustning, anläggningsdesign så som rördimensionering, layoutuppställning m.m.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Ansvar för att driva fasen utredning/projektering enligt bolagets projektrutin
  • För tilldelat uppdrag säkerställa att krav och parametrar finns för uppdragen och aktivt söka den information som behövs.
  • Projektering och ritningsframställningar.
  • Framtagande av upphandlingsunderlag och uppföljning.
  • Rapportera läget i projekteringen vid projekteringsmöten inom tilldelade projekt.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig samt gärna några års erfarenhet som utredningsingenjör, projektingenjör, utvecklingsingenjör eller konstruktör. Du har goda kunskaper inom CAD. B-körkort är ett krav.

Meriterande:
  • Auto-CAD PLANT
  • Anläggningsdesign
  • VA-projektering
  • Arbete inom VA-anläggningar eller inom annan processindustri
Personliga egenskaper
Som person känner du ansvar för att leverera dina utredningar efter utsatt planering. Du är analytisk och strukturerad och kan planera och organisera ditt arbete i projektens team med god samarbetsförmåga. Du är van att uttrycka dig i tal och skrift och trivs i en roll med mycket interna och externa kontakter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde:Tillträde efter överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2022-07-03
Referensnummer: C90952

Lön
Löneform: Månadslön

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 2
Mer info
Kontaktperson Jonas Hed
Telefon 070-425 37 46
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://msva.se/
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord Mod, Öppenhet och Helhetssyn ska alltid genomsyra verksamheten.

Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.