Områdeschef till Lernia Matchning Södra Norrland

Områdeschef till Lernia Matchning Södra Norrland

Områdeschef till Lernia Division Matchning i Sundsvall/Härnösand

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Vi har attraktiva karriärvägar och utvecklar hela tiden nya, spännande tjänster. Hos oss är du med och bidrar till att fler människor får jobb och att arbetsgivare kan stärka sin konkurrenskraft. Vi får människor, företag och organisationer att utvecklas och växa - tillsammans formar vi framtiden!

Nu söker vi en driven ledare som vill vara med på Lernia Matchnings fortsatta tillväxtresa

Om tjänsten

I rollen som Områdeschef på Lernia Matchning i Södra Norrland kommer du att i nuläget ansvara för orterna Gävle, Sandviken, Hudiksvall, Sundsvall, Söderhamn och Härnösand. Ditt huvudsakliga uppdrag är att leda, kvalitetssäkra och vidareutveckla en effektiv, affärsmässig och värderingsstyrd verksamhet. Du ansvarar för att driva vår tillväxt- och etableringsresa framåt mot reformeringen av Arbetsförmedlingen och det snabbväxande matchningssegmentet, och säkerställer att vi har en hög kvalitet i vår leverans.

En av dina allra viktigaste uppgifter är att leda din medarbetargrupp mot huvudmålsättningen i matchningsuppdraget; Att deltagare som tar del av Lernias tjänster ska komma till arbete eller studier på kortast möjliga tid. Som Områdeschef lever du Lernias värderingar och utvecklar verksamhetens affärsmässighet, för att skapa ett starkt ansvarstagande i affären hos alla medarbetare.

Ditt ansvar innefattar även att bygga upp nya och förstärka befintliga nätverk med företag och branscher för att säkerställa en hög och uppdaterad kunskap om den regionala och nationella arbetsmarknaden. Som Områdeschef är du uppdaterad kring ny kunskap om den lokala arbetsmarknaden. Du håller dig också uppdaterad gällande lagstiftning och forskning kopplat till affärsområdet Matchning.

Som Områdeschef har du vidare ansvar för personal, budget och resultat för ditt område. Du kommer att arbeta i ett nära samarbete med Regionchef. Du är också huvudansvarig för det systematiska arbetsmiljöarbetet inom området och genom det verka för en god fysisk och psykisk arbetsmiljö i förenlighet med gällande lagstiftning samt Lernias värderingar och policys. Det är också Områdeschefens ansvar att arbeta proaktivt för att attrahera och rekrytera efterfrågad kompetens i samverkan med rekryterare och Regionchef.

Tjänsten innebär även samverkan för att infrastrukturen fungerar gällande av lokaler, möblemang, städ, IT samt övriga inköp.

Vem söker vi?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, där rätt inställning är av avgörande betydelse. Vi söker en ledare som ser affärsmöjligheter och skapar goda relationer med både kunder och medarbetare. Som person är du en lagspelare med ett starkt driv framåt med fokus på att utveckla affären.

Du blir en nyckelperson i arbetet med att strukturera och organisera för att Lernia ska vara en ledande leverantör på marknaden både sett till volym och kvalitet. Genom att erbjuda tjänster som svarar mot arbetsmarknadens nuvarande och framtida behov bidrar vi till att skapa ett mer inkluderande arbetsliv, till nytta för individen, företaget och samhället.

Det är viktigt att du är bekväm i din ledarroll och drivs av att utveckla och effektivisera arbetet samtidigt som du skapar trivsel och motivation. Du måste också förstå din roll som förebild i ett kunskapsföretag och agera enligt Lernias värderingar.

Krav och kvalifikationer
 • Relevant högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, ledning, personal
 • Erfarenhet av personalledning, budget- och resultatansvar
 • Erfarenhet av affärsdriven tjänsteverksamhet, förändring- och utvecklingsarbete
 • Kunskap om svenska näringslivet/arbetsmarknaden
 • Kunskap om arbetsrätt och arbetsmiljö
 • Digital mognad
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Körkort B är en förutsättning då resor i tjänsten förekommer
 • Erfarenhet från liknande uppdrag, bemanning och/eller omställning är meriterande
Om anställningen
 • Placeringsort: Sundsvall, någon av de andra orterna inom leveransområdet kan diskuteras
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
Ansökan och information

Sista ansökningsdag är 12/8 och urvalet påbörjas vecka 32. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ann- Christin Lindblad på: anki.lindblad@lernia.se. Frågor på mejl besvaras från och med vecka 32.

Välkommen med din ansökan! OBS, notera att vi inte tar emot ansökningar via mail, vänligen sök tjänsten via annonsen. Ansökningsproblem och tekniska frågor - kontakta: info@lernia.se.

Besök oss gärna på www.lernia.se.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 aug 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år.

Lernia omsatte 2,9 miljarder kronor 2021 och finns över hela landet. Vi utbildade 19 000 personer och förmedlade 10 800 bemanningskonsulter. Vårt mål är minst 15 000 i jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på Lernia.se