Vill du bidra till en digital revolution i skogens värdekedjor?

Vill du bidra till en digital revolution i skogens värdekedjor?

Om Biometria
Biometria är ett företag som verkar inom skogsnäringen med uppgift att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på den svenska virkesmarknaden. Biometria vill vara en drivande och tydlig aktör i den digitala värdekedjan och vara en självklar partner inom branschen.

Vi lägger stort värde vid att möjliggöra en mer hållbar hantering av vårt lands viktigaste och främsta råvara, skogen.

Vi söker
Vi letar efter dig som har ett passionerat intresse för ditt yrke, som gillar att lösa kluriga utmaningar och vill pyssla med teknik som ligger i framkant. Har du en gedigen och mångårig erfarenhet eller saknar det men är kunskapstörstig och lär dig snabbt? Vi värdesätter olikheterna i erfarenheter, kunskap och synsätt och ser det som byggklossar i en lärande organisation.

Inom IT-avdelningen på Biometria har vi en spännande utveckling då vi arbetar med en stor systemförnyelse av verksamhetssystemet VIOL. Vi tar även ytterligare steg i den digitala kedjan genom att titta på att automatisera processen med hjälp av machine learning och AI.

Är du intresserad av att arbeta med arkitektur, systemutveckling eller kanske Business Intelligence? Eller med testområdet, infrastruktur/teknik eller kanske som användbarhetsspecialist? Eller varför inte som scrummaster hos oss på Biometria?

Våra agila utvecklingsteam arbetar tätt tillsammans med tjänsteutvecklarna under hela utvecklingsprocessen. Teamen har ett helhetsperspektiv och tar ansvaret för planering, arbetsfördelning och genomförande, med kundnyttan i fokus.

Vårt erbjudande
Våra värderingar är ledord för vårt förhållningssätt och våra värdeord är pålitliga, opartiska, engagerade och tillsammans.

Alla ska ha utrymme för att kunna utföra sitt uppdrag, att våga testa och även ta hjälp av varandra för att lyckas. Det ska kännas tryggt och roligt att komma till jobbet. Vi stöttar varandra och ser varandra som kollegor och medmänniskor.

Din placeringsort är Sundsvall men vi erbjuder dig ett självständigt arbete, både på distans och på kontoret. Där du får möjlighet att vara med att både påverka och utveckla för framtiden. Den agila metodiken, som omfattar både kravställning och systemutveckling, vill vi fortsätta att utveckla.

Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara - det är bra att vi är olika!

Vi erbjuder också privat sjukvårdsförsäkring och har Benify som förmånsportal. Vi har flera fritidsboenden att låna/hyra runt om i Sverige samt en lägenhet i Spanien! Vi har varje år ett ATK-val och självklart erbjuder vi våra anställda friskvårdsbidrag!

Så här utvecklar vi produkterna
Systemutvecklingen sker både i backend- och frontendmiljö. Även andra aktiviteter som miljöhantering i form av script, deployment och API:er, tekniska utredningar samt arbete med systemarkitektur och användbarhet förekommer.

Vi bygger våra lösningar i huvudsak i Microsoft Azure med microservices arkitektur. För våra egenutvecklade webbapplikationer använder vi på backendsidan C#, .Net Core, WebAPI, Azure Service bus, Service Fabric, Kubernetes och IBM MQ. I frontendmiljön använder vi oss av HTML5, Angular, CSS, Typescript och Bootstrap.

Som teknisk testare arbetar vi mycket med icke funktionella krav och att automatisera tester, exempelvis reggresionstester. För kodkvalité använder vi SonarQube.

En annan betydande del av vår lösning är realiserad i Microsofts affärssystem Dynamics 365 där utveckling sker i programmeringsspråket X++. Lösningen är anpassad för skogsindustri med många avancerade lösningar som erbjuder utmaningar och för den som vill utveckla sina färdigheter i X++.

Lösningsspecialister inom Dynamics 365 hanterar en stor del av anpassningen inom modulen Supply Change Management. Lösningen är i hög grad specialiserad och erbjuder möjligheter för kreativitet vid framtagande av spännande lösningar under eget ansvar.

Inom BI-området (Business Intelligence) lagrar vi våra stora datamängder i vårt Data Warehouse och sammanställer det i olika stage miljöer. Datat tillsammans med fakta och dimensionstabeller sätts ihop i tabulärer som presenteras i Microsoft Power BI, i form av rapporter och analyser.

Just nu söker vi:
  • Användbarhetsspecialister
  • Systemutvecklare (C#/.net)
  • Systemutvecklare Dynamics 365 (X++)
  • Systemutvecklare med inriktning mot infrastruktur
  • Systemtestare
  • Tekniska testare
  • Data Engineer
  • BI Developer/Data Analyst
  • Infrastrukturtekniker med inriktning mot nätverk och säkerhet
  • Lösningsspecialist Dynamics 365
Din ansökan
Välkommen att höra av dig till oss och berätta vem du är och vad du vill jobba med. Skicka in din ansökan via länken nedan eller hör av dig till någon av nedanstående kontaktpersoner. Vi hanterar ansökningar löpande.

Vill du veta mer?
Undrar du något rörande vår IT-organisation, hör då av dig till Robin Grelz, CIO, 070-219 94 03.

Fackliga företrädare är Marie Söder för Unionen, 010-228 51 39 och Jens Nordenberg för Akademikerföreningen, 010-228 51 16.

Information om anställningen

Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Anställningens omfattning: Heltid

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2022-09-18

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av BIOMETRIA Ekonomisk förening
Hemsida https://www.biometria.se/
Sista ansökningsdag 18 sept 2022 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Biometria är den nya organisationen för virkesmätning- och redovisning och är en fusion av fyra föreningar: SDC och virkesmätningsföreningarna VMF Nord, -Syd och -Qbera. Biometria bidrar till att affärer kan genomföras med högt förtroende på en korrekt grund genom opartisk mätning och redovisning. Vår roll är också att förmedla och förädla affärskritisk information mellan köpare och säljare av skogsindustriell råvara, att effektivisera administrationen mellan parterna och utveckla servicetjänster till nytta för våra medlemmar. Vi är 850 medarbetare och finns i hela landet.