IT-Samordnare till IT-Produktion och enhet produktionssäkring i Sundsvall

IT-Samordnare till IT-Produktion och enhet produktionssäkring i Sundsvall

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Försäkringskassan är en av landets största IT-avdelningar. Våra IT-tjänster nyttjas av miljontals användare. Vill du vara delaktig i att etablera en samordnad och säker statlig IT-drift mellan Sveriges myndigheter? Trivs du med höga förväntningar, stora förändringar och utmaningar? Vill du ha ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv?

Vi söker dig som vill arbeta med konfigurationshantering för IT-avdelningen och våra samverkansmyndigheter avseende styrning, utveckling, kvalitetssäkring och förvaltning av konfigurationshantering (Service Asset and Configuration Management), en av de viktigaste grundpelarna för kontroll vid förflyttning av nya/förändrade IT-tjänster till produktion.

Till Verksamhetsområde IT-Produktion enheten Produktionssäkring söker vi nu nya medarbetare.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som medarbetare inom konfigurationshantering (Service Asset and Configuration Management) kommer du att ha nya och pågående uppdrag inom IT Produktion. Kunskaper inom området konfigurationshantering är önskvärt, då uppdraget är att förvalta, kvalitetssäkra och utveckla det verktyg och innehåll (aktuell information om alla relevanta tillgångar/konfigurationsobjekt (Asset/CI) som finns i IT-miljön), som Försäkringskassan och dess samverkande myndigheter använder för ändamålet. Du förväntas även ta ett stort ansvar för att identifiera, föreslå och genomdriva förbättringar inom ditt kompetensområde relaterat till de uppdrag och projekt du involveras i. Du samarbetar med både interna och externa samarbetspartners. Vi erbjuder dig spännande utvecklings- och förvaltningsuppdrag där du har möjlighet att påverka genom att bland annat driva och leda aktiviteter och mindre projekt inom ditt område.

Vi söker dig som
 • har högskoleexamen inom IT eller kunskaper/erfarenheter som kan bedömas likvärdiga
 • har några års erfarenhet av att arbeta med tjänstehantering, baserat på ramverk (t.ex. ITIL) inom stora IT- organisationer
 • har god samarbetsförmåga, arbetar aktivt för ett samarbetsorienterat klimat och har ett utåtriktat arbetssätt
 • kunskap och förståelse för målstyrning samt tids- och resursplanering
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • är professionell, har en stark drivkraft och ett stort engagemang
 • tar ansvar och bidrar till teamets leverans
 • snabbt kan sätta dig in i olika problemställningar, är lösningsfokuserad och ser till helheten
Det är meriterande om du har:
 • erfarenhet av BMC Remedy, eller liknande CMDB verktyg och dess tillämpning
 • erfarenhet av applikationsmodellering i BMC Discovery/CMDB
 • erfarenhet av impact (Omnibus/Truesight)
 • kännedom om Försäkringskassans IT-miljö
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen är tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet. Svenskt medborgarskap krävs eftersom tjänsterna kommer att vara säkerhetsklassade och säkerhetsprövning kommer göras. Placeringsort är Sundsvall.

Kontaktpersoner
Chef: Robert Näsström, tel 010- 112 82 88 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Malin Krüger tel 010- 111 83 43 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Elisabeth Lundström, tel 010-118 71 54. Saco-S: Ann Wiström, tel 010-114 60 71 . Seko: Irre del Barba, tel 010-11 53 087

Vi avstår erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, klicka på Ansök Nu, senast den 28 oktober 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. När du söker tjänsten kommer du även att besvara en del urvalsfrågor.
Mer info
Kontaktperson Robert Näsström
Telefon 010- 112 82 88
Email Mejla Robert Näsström
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 okt 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning.

Vi vill ge människor inflytande över sin egen livssituation. Genom kunskap, empati och förståelse ska vi se till att alla som möter oss förstår sina rättigheter, får rätt stöd och behandlas med värdighet.

Försäkringskassan bildades för att ge alla samma rätt till trygghet, och den bra idén att ta hand om varandra blev ännu bättre när den gjordes tillgänglig och lika för alla.