Teknisk säljare till Ernströmgruppens Elektrokluster, Sundsvall

Teknisk säljare till Ernströmgruppens Elektrokluster, Sundsvall

Som Teknisk Säljare arbetar du självständigt och har stor frihet att planera ditt arbete. Eget driv och initiativkraft är en förutsättning för att lyckas. Du rapporterar till Jonas Kewenter, chef för Elektroklustret och har även nära kontakt med bolagens ledningar. Personliga besök hos existerande och potentiella kunder utgör grunden för tjänsten där du proaktivt och kontinuerligt arbetar med att identifiera nya affärsmöjligheter. Du driver försäljningsprocessen från prospektering och inledande kundkontakt till behovsanalys och ansvar för att ta fram den bästa lösningen för kund. Du säkerställer sedan en högklassig leverans och goda relationer där du utvecklar kunden över tid.

Du utgår från hemmakontor/kontorshotell och vi tror att lämplig bostadsort är Sundsvall med omnejd. Regelbundna resor i regionen ingår i tjänsten och det förekommer även resor till huvudkontoret i Göteborg samt till de fem bolagen som ingår i Elektroklustret.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Utveckla strategier för och implementera marknadsföring och försäljning i norra Sverige
  • Agera som en ”Regionchef” för Ernströmgruppens Elektrobolag i norra Sverige
  • Vara delaktig och drivande i framdriften av den geografiska expansionen
  • Leda och utveckla försäljning av Elektrobolagens produkter i norra Sverige
  • Personligen söka upp och besöka potentiella kunder
  • Kontinuerligt och proaktivt analysera och följa upp försäljningsutvecklingen inom segmenten
  • Ansvara för och hantera företagets löpande kontakter med relevanta samarbetspartners
  • ”Spindeln i nätet” som koordinerar och finner lösningar i samarbete med Elektrobolagen
  • Bidra i prissättningsfrågor
Vem är du
Vi söker dig med flera års erfarenhet av teknisk försäljning inom elbranschen, gärna med en ingenjörsutbildning i grunden. Likaså värderar vi erfarenhet av projektförsäljning med långa säljcykler. Du trivs med att arbeta på ett bolag med stark tillväxt och högt tempo och har förmågan att självständigt driva ditt arbete där du tar fram struktur, skapar ordning och reda, optimerar och hittar effektiva flöden. Du har ett väletablerat kontaktnät i norra Sverige som du använder och vidareutvecklar för att skapa nya affärer. Som person är du förtroendeingivande, trygg, målmedveten och affärsmässig. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Vad vi erbjuder
Du kommer in i ett spännande utvecklingsskede och spelar en viktig roll i att skapa tillväxt i en region med stor potential. Du välkomnas till en organisation där entreprenörskap och agilt arbetssätt värderas högt och uppmuntrar dig att prova nya saker. Du får möjligheten att arbeta i en organisation som arbetar långsiktigt och investerar i spännande bolag.

Din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Ernströmgruppen med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Jarlsmark 0723-05 33 43, cecilia.jarlsmark@jerrie.se

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är den 12 december, men då urval och intervjuer sker löpande så ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ernströmgruppen är en familjeägd industriell företagsgrupp med affärsidé att äga och utveckla entreprenörsdrivna nischföretag. Genom att fokusera på hållbarhet, innovation och digitalisering skapar koncernen långsiktigt konkurrenskraftiga företag. Koncernen har en decentraliserad affärsmodell där vi vill att våra bolag ska utvecklas i en miljö där bolagsledningarna får stort utrymme att anpassa sina organisationer och erbjudanden efter sina olika kunders unika behov. Vårt mål som ägare är utveckling av bolag. Tillsammans med våra bolag stärker vi vår konkurrenskraft för att skapa långsiktigt hållbar lönsamhet och tillväxt. Ernströmgruppen har sitt säte i Göteborg och har dotterbolag i 9 länder i Norden, Baltikum, Polen, Nederländerna och Storbritannien.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 12 dec 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ernströmgruppen är en drygt 100 år gammal familjeägd industrikoncern med ca 1200 anställda och en omsättning på ca 4 Mdr SEK. Koncernen har fem affärsområden inom bl.a Vatten & Värme, Flödesteknik, Fastighetsautomation och Marin säkerhet. Elektroklustret består idag av fem bolag som alla konstruerar, monterar och kopplar kapslad elteknik. Dessa bolag är Hammarel i Örebro (lågspänningsställverk), Transelmatic i Jönköping (lågspänningsställverk & apparatskåp), Rimeda i Värnamo (centraler), BS Elcontrol i Älvängen (apparatskåp) samt Enira i Bergen (lågspänningsställverk & apparatskåp).