Driftingenjör/site manager inom vindkraft till Eolus i Sundsvall

Driftingenjör/site manager inom vindkraft till Eolus i Sundsvall

Till vår verksamhet i Sundsvallsområdet söker vi nu till en nyinrättad tjänst en driftingenjör/site manager med intresse för vindkraft. Vi söker dig som har arbetat med drift och service, teknisk asset management alternativt projektering/byggnation av vindkraftsparker, är van att hantera teknikfrågor och har förmågan att se både helheten och detaljer. Vi avser att bygga upp vårt Sundsvallsteam och hoppas du vill vara del av denna expansion inom bolaget.

Vill du arbeta i en expansiv verksamhet där du har stora möjligheter att påverka? Sök då tjänsten och bli en del av vårt team!

Tjänsten och arbetsuppgifter

Som driftingenjör/site manager kommer du att ha ansvaret för den tekniska sidan av de vindkraftsparker som är under idriftagning och uppförande i regionen. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor i Sundsvall för Jenåsen (23 WTG), Kråktorpet (43 WTG) och Nylandsbergen (18 WTG) och de operationella driftsfrågorna ihop med lokala entreprenörer och agerar samordnare för interna och externa resurser för att leverera enligt avtal gentemot våra kunder. I rollen ingår att genomföra egenkontroller, miljötillsyn och månadsinspektioner men även att utveckla Eolus affärer och tillsammans med våra tekniska förvaltare ta hand om våra kunders vindkraftsparker på bästa sätt. Du kommer att arbeta ihop med lokala tillsynsmän som Eolus anlitar och dessutom att vara vår representant på plats. I rollen ingår:
 • Svara för att våra entreprenörers planer granskas och att de utför sina arbetsuppgifter på ett överenskommet sätt
 • Genomföra tillsyn av turbiner och parkerna i stort. Inledningsvis vara en resurs under byggnationen av de nya parkerna
 • Teknisk uppföljning på plats, analys, produktionsdiagnostisering ihop med våra tekniska förvaltare som är placerade i Halmstad
 • Uppföljning och ansvar för dokumentation och att rutiner efterlevs
 • Hjälpa till med optimeringsåtgärder - avseende teknik, kvalitet, miljö och prestanda
 • Planera och deltaga vid besiktningar samt kontrollera protokoll av olika slag
 • Medverka vid de årliga miljötillsynerna och koordinera dessa på plats
 • Koordinera och ansvara för hälsa, säkerhet och miljö enligt lagar och förordningar
Placeringen kommer vara i Sundsvallsregionen, där våra kunders aktuella parker finns. Eolus har kontor i Halmstad, Hässleholm och Göteborg och resande kommer att förekomma.

Vem söker vi?

Du förväntas självständigt och ihop med dina kollegor säkerställa att driften av vindkraftverken sker på bästa sätt med hög tillgänglighet och goda resultat. Därför ser vi gärna att du är en aktiv person som uppskattar att ha nära kontakt med både våra entreprenörer och kunder. För att lyckas i rollen tror vi att man behöver vara serviceinriktad och affärsorienterad med god kommunikativ förmåga. Våra kunder är i allt större grad internationella aktörer. Då dessa kunder är viktiga för oss är engelska i tal och skrift något vi lägger vikt vid.

Våra krav
 • Bakgrund inom teknik, högre utbildning ser vi som meriterande men ej nödvändig
 • Minst ett par års erfarenhet från drift och underhåll
 • Vindkraftserfarenhet, gärna från Byggnation och eller drift och underhåll
 • Goda språkkunskaper i engelska och svenska (tal och skrift)
 • Kunskap i Excel och Word
 • Klara höghöjdsarbete (Mastintyg)
 • B-körkort
Hos Eolus eftersträvar vi mångfald men vad du har gjort, vem du är och vad du kan åstadkomma är det allra viktigaste för oss. Skicka in en beskrivning av dig själv tillsammans med ett CV och berätta för oss vad du kan bidra med och varför Eolus skall anställa just dig. Alla ärenden behandlas konfidentiellt.

Vi erbjuder

Som driftingenjör/Site manager hos Eolus får du vara med i en spännande omställning i ett av Sveriges ledande företag inom förnybar energi. Vi står inför expansion och nya spännande utmaningar. Eolus är ett kunskapsföretag med en liten organisation, där beroendet av den enskilda medarbetarens kunskap, erfarenhet och kreativitet är stort. Vi kännetecknas av en öppen och prestigelös atmosfär med korta beslutsvägar.

Ansökan

Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga CV samt personligt brev med en kortare presentation om dig själv, hur du ser dig själv i den här rollen och varför Eolus ska anställa dig. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt, men senast 2018-10-05.

För frågor om tjänsten samt information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Johanna Isberg, Roi Rekrytering, johanna.isberg@roirekrytering.se, 0705-843383.

Vår representant i processen inom Eolus är Operativa chef och Vice VD Marcus Landelin, tfn 0703 255778, email: marcus.landelin@eolusvind.com.

Eolus är en av Nordens ledande vindkraftsprojektörer. Bolaget skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, Baltikum och USA. Vår bolagsordning medger även utveckling, byggnation, försäljning och drift av andra anläggningar avseende förnybar energi samt energilagring.

Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av 541 vindkraftverk med en effekt på 929 MW. För närvarande är ytterligare 74 vindkraftverk med en effekt på cirka 280 MW under byggnation. Total ordervolym för de verk som är under byggnation uppgår till omkring 2,9 miljarder kronor. Eolus utpekade prioriterade projekt för de kommande åren har en gemensam affärsvolym på 9 miljarder kronor.

Totalt kommer den förvaltade effekten att på kort tid öka från 420 MW till närmare 1 050 MW. Därutöver kommer ytterligare driftuppdrag att tillkomma när andra prioriterade projekt byggs. Eolus är alltså inne i en expansiv fas efter flera stora kontrakt.

Vi söker därför nya medarbetare inom drift, bygg och projektering. Vill du vara med på en spännande resa hos en av de ledande nordiska aktörerna inom förnybarhetsbranschen är det Eolus du ska söka dig till. Eolus Vind AB har cirka 7 900 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm Small Cap.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 okt (12 dagar kvar)