Systemutvecklare / utvecklare i app och webbplats

Systemutvecklare / utvecklare i app och webbplats

Har du ett stort tekniskt intresse och vill utveckla applikationer och webbplatser? Vill du vara en del av en utvecklingsavdelning med många kompetenser?

Om företagetMittMedia är en mediegrupp med en lokal närvaro i en stor del av Sverige. De har accepterat utmaningarna av en medieindustri som står under en stor och snabb förändring. Det är viktigt att hitta nya vägar att kombinera styrkan av journalistiskt innehåll med styrkan av den digitala utvecklingen.

Med hjälp av deras digitala ekosystem, med plattformar som Reacher, Soldr, och Aracua, kommer de lösa dagens och morgondagens digitala utmaningar. Med plattformarna gör dem det enklare för kunder att läsa nyheterna. Tillsammans bygger de en mediaorganisation för framtiden där trovärdig, fri och oberoende lokal journalism kommer fortsätta att bidra till öppna och levande lokala samhällen.

Mittmedias Digitala Media Utveckling har funnits runt fem år och idag har de runt 30 anställda som jobbar för avdelningen. Avdelningen har under åren byggt upp en ny plattform för digital produktutveckling vilket har gjort dem till en av norra Sveriges mest progressiva och innovativa mediaorganisationer. Mittmedia erbjuder dig jobb inom flera olika produktmiljöer, såsom avdelningen för webservice som hemsidorna och mobil APP-utveckling. På utvecklingsavdelningen jobbar dem på att utveckla den digitala plattformen. Baserat på data, bestämmer de hur de ska utveckla produkterna för att ge läsarna den bästa användarupplevelsen när de tar del av nyheterna.

ArbetsuppgifterI rollen som systemutvecklare kommer du arbeta i små grupper från fem till sju medlemmar. Gruppen är ansvarig för utvecklingen av all Mittmedias nyhetsapplikationer och nyhetshemsidor. Gruppen arbetar tvärfunktionellt och tar ansvar för varje del av deras egna projekt utan att ha ett separat underhåll- eller operationsgrupp, dvs.
"You build it, you run it".

Gruppen arbetar i Kanban med agil- och lean metodik. Mob-programming används specifikt när gruppen har fastnat med ett väldigt solitt problem eller när man vill sprida kunskap inom gruppen.

Mittmedias hemsidor är skrivna i Ruby on Rails i användning av PostgreSQL, Redis och RabbitMQ. Nyhetsapplikationerna är skrivna i React Native, en plattform för att bygga inhemsk Android och iOS applikationer med JavaScript. Back-end är skriven i Ruby on Rails och använder PostgreSQL, Redis och RabbitMQ tillsammas med andra technologier. Förutom det, kommer du vara involverad i att köra alla typer av molnlösningar.

Formella krav
  • Utbildning inom datateknik eller webbutveckling är en fördel
  • Du har ett stort tekniskt intresse
  • Du hanterar JavaScript och HTML
  • Tidigare erfarenhet inom webbutveckling är meriterande
  • Engelska i tal och skrift
För att lyckas i rollen som systemutvecklare på Mittmedias utvecklingsavdelning, behöver du ha en god förmåga att samarbeta med andra. I en grupp med ett fåtal medlemmar har du en viktig plats. Du har ett intresse som gör att du vill leta nya utmaningar och göra nya saker. Din förmåga att ta ansvar tillsammans med din känsla för kvalité kommer få dig att lyckas.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Sundsvall
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.