Senior konstruktör till globala Valmet

Senior konstruktör till globala Valmet

Hos Valmet erbjuds du en roll med möjlighet till varierande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter. Har du erfarenhet som konstruktör inom tillverkande verksamhet och vill vara med att utveckla verksamheten och framtiden på Valmet?

Om företagetValmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmet AB ingår i den finska Valmet-koncernen och levererar anläggningar, utrustning, processlösningar, service och experthjälp till pappersbruk, kemiska och mekaniska massabruk, fiberboard och energiindustri över hela världen.

Idag arbetar cirka 12 000 anställda i olika länder och sammanlagt 1 500 anställda i Sverige med stor kundbas i Skandinavien.

I Sundsvall har Valmet 450 anställda och levererar processer och utrustning för kemisk och mekanisk massaframställning, fiberboardproduktion, balhantering och hydrolyssystem för framställning av biobränslen.

Valmet har en stor kundbas i Skandinavien. Tre av fyra svenska pappersbruk är levererade av Valmet (86% av kapaciteten). Många marknadsledande globala skogs- och energiföretag har sin bas i Sverige, till exempel SCA och Stora Enso.

ArbetsuppgifterI rollen som senior konstruktör på Valmet arbetar du på avdelningen för balning som är i slutet av Valmets process. Du har en koordinerande och stöttande roll som innebär att du ansvarar för att strukturera produkter, driver utveckling och kommer med nya lösningar inom området. I tjänsten ingår att upprätthålla en portfölj av produkter som kunderna är i behov av för att optimera prestandan i sina massabruk.

Du kommer att få ansvara över både mindre och större projekt och samarbetar med övriga konstruktör inom designteamet.

Formella krav
  • Högskoleingenjör med inriktning maskin, design eller material
  • Du har flerårig erfarenhet inom tillverkande industri
  • Baskunskaper inom hydraulik, strömningslära och process är meriterande
  • Arbete inom moderna CAD-program är meriterande
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort
Som senior konstruktör på Valmet behöver du som person ha ett stort tekniskt intresse tillsammans med en god förmåga att vilja lösa problem. Du är driven, vetgirig och engagerad i ditt arbete och ser vikten av att leverera kvalitetssäkra lösningar till kunder. I rollen ingår samarbete med kollegor både inom den egna avdelningen likväl som med andra enheter såsom sälj, fältservice, process och plant för att lösa kundproblem därför är det viktigt att du är bra på att kommunicera. Du är öppen inför förändringar samt har lätt för att anpassa dig efter nya situationer. På sikt vill du utvecklas i din roll inom organisationen.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Valmet

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Sundsvall
Lön: Enligt överenskommelse

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord:
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.