Projektledare / Project Manager Simulators & Process Control / till Valmet

Projektledare / Project Manager Simulators & Process Control / till Valmet

Vill du arbeta med digitala tvillingar och Artificiell Intelligens? Nu söker Valmet en projektledare för utveckling- och leveransprojekt till avdelningen Simulators & Process Control med fokus på massa, papper och energi.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Valmet.

Om företagetValmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin.
Valmet AB ingår i den finska Valmet-koncernen och levererar anläggningar, utrustning, processlösningar, service och experthjälp till pappersbruk, kemiska och mekaniska massabruk, fiberboard och energiindustri över hela världen.

Idag arbetar cirka 13 000 anställda på Valmet Globalt utav dessa arbetar ca 1500 i Sverige och 450 är placerad i Sundsvall.

I Sundsvall har Valmet 450 anställda och levererar processer och utrustning för kemisk och mekanisk massaframställning, fiberboardproduktion, balhantering och hydrolyssystem för framställning av biobränslen.

Valmet har en stor kundbas i Skandinavien. Tre av fyra svenska pappersbruk är levererade av Valmet (86% av kapaciteten). Många marknadsledande globala skogs- och energiföretag har sin bas i Sverige, till exempel SCA och Stora Enso.

ArbetsuppgifterI rollen som proejktledare arbetar du på en avdelning som ansvarar för försäljning, produktutveckling och kundleveranser av systemprodukter som tex digitala tvillingar, analyssystem och överordnad processtyrning. Dessa data- och modelldrivna produkter är viktiga delar på vägen mot autonoma produktionsanläggningar där hållbarhet är ett nyckelord.

Som projektledare är du huvudansvarig gentemot extern eller intern kund för att leverera projektet tillsammans med ditt projektteam, i tid och till rätt kvalitet. Du hanterar ett eller flera projekt samtidigt i olika faser, beroende på storlek och komplexitet. Miljön i teamet präglas av framåtanda, högt i tak och ett stort intresse av teknik och utveckling.

Valmet erbjuder en tjänst på en fartfylld arbetsplats med omväxlande och spännande projekt med kunder över hela världen, samt ett stimulerande arbete tillsammans med både lokala och globala team.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Några års arbetslivserfarenhet från projektverksamhet för produkter och tjänster inom IT eller automation
  • Erfarenhet av projektledning är meriterande
  • Erfarenhet från massaindustrin är meriterande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt
Som person är du framåt, drivande och brinner för teknik och projekt. Det är viktigt att du kan arbeta i grupp och därmed har god samarbetsförmåga, likväl som att du kan arbeta självständigt. Att du är lösningsorienterad och initiativtagande värderas högt då vi ständigt arbetar med förbättringar. I rollen som projektledare är det även viktigt du är affärsmässig. Du bör uppskatta olika kulturer och människor då globala resor ingår i tjänsten.

Övrig information
Start: 30/6
Plats: Sundsvall
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!