Plant Design Engineer till Valmet

Plant Design Engineer till Valmet

Har du erfarenhet av att arbeta med maskin- eller anläggningskonstruktion och vill ta ett nästa kliv i din karriär? Som Plant Design Engineer får du möjlighet att arbeta med varierande anläggningsprojekt där du med tiden erbjuds en allt mer övergripande roll inom organisationen.

Om företagetValmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmet AB ingår i den finska Valmet-koncernen och levererar anläggningar, utrustning, processlösningar, service och experthjälp till pappersbruk, kemiska och mekaniska massabruk, fiberboard och energiindustri över hela världen.

Idag arbetar cirka 13 000 anställda i olika länder och sammanlagt 1 500 anställda i Sverige med stor kundbas i Skandinavien.

I Sundsvall har Valmet 450 anställda och levererar processer och utrustning för kemisk och mekanisk massaframställning, fiberboardproduktion, balhantering och hydrolyssystem för framställning av biobränslen.

ArbetsuppgifterI rollen som Plant Design Engineer på Valmet arbetar du med att konstruera och utveckla produkter inom disciplinen Pressure Vessels & Tanks. Du arbetar med anläggningsteknik i leveransprojekt till Valmets kunder runt om i världen.

Du arbetar tätt tillsammans med ett projektteam bestående av projektledare, anläggningskonstruktörer, processingenjörer och el- och instrumentingenjörer. Disciplinen ansvarar för hela processen med att redan från start utforma offertunderlag tills dess att projektet är levererat till kund.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att utifrån den aktuella processlösningen designa och fastställa designen av anläggningens tryckkärl & tankar. I rollen arbetar du i både större och mindre leveransprojekt samt även med utveckling och produktvård. Du kommer att få en gedigen introduktion av Valmets produkter och få stöttning av seniora kollegor i teamet.

Ambitionen med rollen är att du inom ett par år ska ta disciplinansvar för stora projekt där Valmet konstruerar och anlägger en hel fabrik.

Formella krav
  • Högskoleingenjör med inriktning mot mekanik eller teknisk design
  • Ett par års erfarenhet av arbete inom maskin- eller anläggningskonstruktion
  • Erfarenheter av 3D-verktyg (E3D) och arbete i COMOS är meriterande
  • Arbete i projektform är meriterande
  • Du behärskar svenska och engelska
Som Plant Design Engineer på Valmet behöver du ha en förmåga att driva ditt eget arbete framåt och ta initiativ. Du är engagerad i ditt arbete och ser vikten av att leverera kvalitetssäkra lösningar. I rollen har du kontakt med kunder och samarbetar med kollegor inom den egna avdelningen likväl som med andra enheter. Därför är det viktigt att du är bra på att kommunicera och har enkelt för att anpassa dig efter nya situationer. På sikt vill du utvecklas i din roll inom organisationen och ta på dig större projekt.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Valmet.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Sundsvall
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Plant Design, maskinteknik, ingenjör, 3D, anläggningskonstruktion, industri, COMOS, projekt, maskinkonstruktion, teknisk design, processteknik.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.