Nyexaminerad ingenjör till Valmet / Junior Application Engineering

Nyexaminerad ingenjör till Valmet / Junior Application Engineering

Är du i början av din karriär med ett stort intresse för system och erfarenhet av CAD? Där du söker en tjänst med möjligheten att få växa och utvecklas? I rollen som Junior Application Engineering hos Valmet erbjuds du en chans att ta dig an olika utmaningar och massor av inlärningsmöjligheter för att bli en framtida specialist.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i 12 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Valmet. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företagetValmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin.

Valmet AB ingår i den finska Valmet-koncernen och levererar anläggningar, utrustning, processlösningar, service och experthjälp till pappersbruk, kemiska och mekaniska massabruk, fiberboard och energiindustri över hela världen.

Idag arbetar cirka 13 000 anställda på Valmet Globalt utav dessa arbetar ca 1500 i Sverige. I Sundsvall har Valmet 450 anställda och levererar processer och utrustning för kemisk och mekanisk massaframställning, fiberboardproduktion, balhantering och hydrolyssystem för framställning av biobränslen.

Valmet har en stor kundbas i Skandinavien. Tre av fyra svenska pappersbruk är levererade av Valmet (86% av kapaciteten). Många marknadsledande globala skogs- och energiföretag har sin bas i Sverige, till exempel SCA och Stora Enso.

ArbetsuppgifterI rollen som Junior Application Engineer arbetar du med system och flöden. Dina arbetsuppgifter består av att arbeta med offertsystem där tekniska dokument produceras i försäljningsfasen, flödesplan med AutoCAD-ritningsarbete, modulering och systemrelaterat arbete. Du bidrar till att förstå systemet och utvecklar, göra moduler för att få det automatiserat. I längden finns det möjlighet att jobba som säljsupport rent tekniskt.

Comos är ett annat tekniskt system där Valmet har behov av att utveckla skickliga användare som kan stödja processtekniska aktiviteter och modulering och systemrelaterat arbete. Denna roll ger dig en fantastisk chans att ta sig an alla typer av utmaningar i en verkligt dynamisk miljö. Det finns massor av inlärningsmöjligheter för att bli en framtida specialist.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Teknisk gymnasium / kandidatexamen inom lämpligt område (kemi, energi, miljö eller processteknik)
  • Erfarenhet av AutoCAD och Illustrator är meriterande
  • Erfarenhet inom processindustrin är meriterande
  • Flytande kunskaper i Svenska och Engelska, både skriftligt och muntligt
Vi tror att du som söker denna roll är en teamplayer som är öppen och driven. Du har ett stort teknikintresse och förstår olika system samt hur de kopplas samman. Du är innovativ och tycker om att ta tag i olika uppgifter för att hitta nya lösningar. Du är en nyfiken person som är intresserad av att utvecklas i din yrkesroll. Avslutningsvis är du en problemlösare som gillar att ta egna initiativ.

Övrig information
Start: Augusti/september
Plats: Sundsvall
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: application engineer, projektledare, projektingenjör, processingenjör, process, ingenjör, projekt, AutoCAD, industri, Illustrator, engineer, processindustri, kemi och kemiteknik, system, processteknik
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!