Motorprovare/teknisk kundsupport

Motorprovare/teknisk kundsupport

Har du erfarenhet av motorprovning och vill utvecklas bland mycket kunniga kollegor? Har du ett genuint intresse för teknik och mekanik? STT Emtec erbjuder dig ett varierande arbete i världsklass.

Om företagetSTT Emtec är ett ledande företag inom avgasreningssystem och erbjuder ett stort utbud av produkter inom området. Företaget ligger i framkant gällande FOU inom området. De har två affärsområden, Emissionssystem som syftar till att minska utsläppen främst från dieselmotorer, och Motorsystem där man utvecklar och marknadsför motorsystem med mycket hög prestanda. Inom området motorprovning finns ett globalt känt motortestcenter som är litet men välrenommerat inom branschen. STT Emtec har bred erfarenhet av utveckling, installation och kalibrering av elektroniskt styrda doserings- och kontrollsystem. Många av styrsystemen är baserade på en egenutvecklad plattform och både unika komponenter och verktyg inom testning har utvecklats på plats i Njurunda. STT Emtec har en bred kundbas med beställare från hela världen, så som USA, Sydamerika och Asien. Kraven på minskade utsläpp och renare motorer ökar allt mer vilket ställer höga krav på motortillverkarna och dess utsläppsnivåer. STT Emtec jobbar aktivt för att bidra till renare motorer och på så sätt även en renare miljö.

Kontor, motorlabratorium och verkstad hittar du i Njurunda där ca elva personer arbetar i dagsläget.

ArbetsuppgifterSom teknisk kundsupport kommer du att arbeta med att hjälpa STT Emtecs kunder med avgasrenare på den marina sidan. Du kommer bland annat svara på och guida kunder rätt när det gäller tekniska frågeställningar, utföra uppstarter av system i fartyg samt vara delaktig i tillverkningen av komponenter och styrskåp. Du kommer även att hålla i utbildningar för kunder samt vara delaktig i att ta fram relevant utbildningsmaterial. Till en början kommer tyngdpunkten att ligga på teknisk kundsupport för att sedan gå in en delad roll med även motorprovning som arbetsuppgifter. Som motorprovare arbetar du för att säkerhetsställa att kundens motorer håller den prestanda och de utsläppsnivåer som efterfrågas. När en beställning kommer in är din uppgift att kommunicera med kunden och säkerhetsställa att rätt verktyg och provobjekt finns på plats. När motorn levereras till monterar du och dina kollegor in motorn i lämplig provcell efter instruktioner, för att sedan sätta upp rätt miljö för motorprovning i varierande omfattning. Du är med i hela processen och ansvarar för att planera, utföra, analysera och rapportera progressionen till kund. Du förväntas även att hjälpa till i andra pågående projekt. Du har en bred roll där du utöver test arbetar med kalibrering, underhåll, felsökning och service av mätinstrument. Du arbetar i ett erfaret team och får vara en del av STT Emtecs leverans i världsklass.

Formella krav
  • Civilingenjör eller ingenjörsutbildning (har du relevant arbetslivserfarenhet är detta inte ett krav)
  • Du har erfarenhet av motorprovning i provcellsmiljö (motivera gärna i ansökan vilka områden du har erfarenhet av)
  • Goda kunskaper i matematik och analys
  • Du är kommunikativt stark i både svenska och engelska
  • B-körkort
I din roll som motorprovare har du en bred fri roll med stort eget ansvar vilket innebär att du driver arbetet och uppdragen framåt tillsammans med kund och kollegor. Då du arbetar med allt från montering, tester och analys har du ett problemlösande synsätt med stort intresse för funktionalitet och kvalitet inom flera områden. Du är nyfiken och genuint intresserad av produkt och utveckling inom området.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Njurunda, Sundsvall
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: motorprovare, testingenjör, ingenjör, motor, motorer, fartyg, fordon, engineer, engine tester, testcell, mekanik, civilingenjör, montör, motortestare, motortest, teknisk support, support, tekniker, Njurunda, Sundsvall, Västernorrland, Norrland, STT Emtec
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.