Lead Civil & Structural Engineer

Lead Civil & Structural Engineer

Vill du som ingenjör arbeta på ett ledande globalt bolag inom pappers- och massaindustrin? Vi söker nu en Lead Civil & Structural Engineer till Valmet!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Valmet.

Om företagetValmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmet AB ingår i den finska Valmet-koncernen och levererar anläggningar, utrustning, processlösningar, service och experthjälp till pappersbruk, kemiska och mekaniska massabruk, fiberboard och energiindustri över hela världen.

Idag arbetar cirka 14 000 anställda i olika länder och sammanlagt 1 600 anställda i Sverige med stor kundbas i Skandinavien.

ArbetsuppgifterI rollen som Lead Civil & Structural Engineer ansvarar du för CSA i genomförandefasen av projekten. Detta genom att leda och koordinera involverade ingenjörer och entreprenörer. Du arbetar med anläggningsteknik i leveransprojekt till Valmets kunder runt om i världen. All den anläggning som levereras till kund monteras med hjälp av stålkonstruktioner. Det kan likväl handla om plattformar och utrustning kring anläggningen i stål. Dina arbetsuppgifter går ut på att ta fram tekniska lösningar och delta i upphandling av entreprenörer samt driva projekt.

Du arbetar i nära samarbete med Valmets globala sälj- och projektteam. Disciplinen ansvarar för hela processen med att redan från start utforma offertunderlag tills dess att projektet är levererat till kund. I projektteamet arbetar projektledare, anläggningskonstruktörer, processingenjörer och el- och instrumentingenjörer. Du bidrar även med expertis i försäljningsprocessen genom att skapa tekniska specifikationer och kostnadsberäkningar. I projektet ansvara du för att upprätthålla konkurrenskraft och kvalitet samt att budget likväl tidsplan följs.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Högskoleingenjör med inriktning mot mekanik eller teknisk design
  • Du har ett par års erfarenhet standarder relaterade till bygg- och anläggningsteknik
  • Du har minst 5 års erfarenhet av arbete i projektform, gärna inom massaindustrin
  • Erfarenheter av 3D-verktyg och arbete i COMOS är meriterande
  • Du behärskar svenska och engelska
I rollen som Lead Civil & Structural Engineer behöver du ha en förmåga att driva ditt eget arbete framåt och ta initiativ. Du är engagerad i ditt arbete och ser vikten av att leverera kvalitetssäkra lösningar. I rollen har du kontakt med kunder och samarbetar med kollegor inom den egna avdelningen likväl som med andra enheter. Därför är det viktigt att du är bra på att kommunicera och har enkelt för att anpassa dig efter nya situationer.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Sundsvall, Karlstad, Stockholm eller Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Plant Design, maskinteknik, ingenjör, 3D, anläggningskonstruktion, industri, COMOS, projekt, maskinkonstruktion, teknisk design, processteknik.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!