Erfaren redovisningsekonom till Kubal

Erfaren redovisningsekonom till Kubal

Är du en rutinerad ekonom med intresse av att arbeta i en bred roll med utmanande arbetsuppgifter? Vi söker dig som vill ta nästa steg i karriären och utöver sedvanliga bokförings- och redovisningsarbetet även vara med och utveckla nya rutiner för interna processer och system.

Om företagetKubikenborg Aluminium AB (Kubal) är Sveriges enda producent av primäraluminium och är ett av de största industriföretagen i Sundsvall med ca 470 anställda. Fabriken byggdes 1942 och ägs av ryska Rusal som är en av världens största aluminiumproducenter. Slutproduktionen som består av göt levereras till press-och valsverk över hela Europa och producerar idag ca 130 000 ton aluminium per år och omsätter ca 2,5 miljarder sek.

ArbetsuppgifterI rollen som redovisningsekonom ansvarar du för koncernens redovisningsarbete och du arbetar tillsammans med controller och redovisningsassistent samt ger service både lokalt och inom koncernen. Du kommer vara delaktig i koncernrapporteringen, bokslutsarbete, hantera löpande bokföring och avstämningar av konton, skatte- och momsredovisning samt deklarationer. Du kontrollerar och hantera kund- och leverantörsreskontra samt för statistiska rapporter. Slutligen kommer du medverka och driva projekt inom olika redovisningsområden för att effektivisera och förbättra arbetet på avdelningen.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning i ekonomi/redovisning
  • 2-3 års erfarenhet av redovisningsarbete
  • God kunskap om svenska redovisningsregelverk, skatter och moms
  • Van att arbeta med Excel och IFRS samt hantera bokslut och koncernrapportering
  • Meriterande med tidigare erfarenhet inom tillverkande företag och/eller bakgrund från processindustrin
  • Erfarenhet i SAP R3 och årsredovisning/årsrapportering är meriterande
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
Du som söker trivs att arbeta självständigt, systematiskt och lösningsorienterat. Vi ser gärna att du har en utpräglad analytisk förmåga, förståelse för komplexa samband och lätt för att se helheten. Du drivs av att arbeta med varierade arbetsuppgifter och ser möjligheter i förändring. Vidare tror vi att du som söker är strukturerad och ordningsam, samarbetsvillig samt har en vilja att utvecklas.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Kubal.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Sundsvall
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisning, redovisningsekonom, bokföring, bokslut, redovisningsarbete, Kubal, Kubikenborg, Sundsvall, deklarationer, IFRS, koncernrapportering, Excel, MSOffice, reskontra, deklarationer
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.