Controller till globalt företag

Controller till globalt företag

Är du en erfaren controller som vill arbeta i ett globalt företag med goda utvecklingsmöjligheter?

Om företagetKubikenborg Aluminium AB (Kubal) är Sveriges enda producent av primäraluminium och är ett av de största industriföretagen i Sundsvall med ca 470 anställda. Fabriken byggdes 1942 och ägs av ryska Rusal som är en av världens största aluminiumproducenter. Slutproduktionen som består av göt levereras till press-och valsverk över hela Europa och producerar idag ca 130 000 ton aluminium per år och omsätter ca 2,5 miljarder sek.

ArbetsuppgifterI rollen som controller ansvarar du för månads- och årsbokslut samt budgetkontroller. Du tar fram rapporter och beslutsunderlag, är delaktig i planeringen och genomförandet av budget- och prognosprocesser samt arbetar med att effektivisera och optimera rapporteringssystemet. Du rapporterar regelbundet till lead controller samt övriga avdelningschefer internt. Vidare arbetar du med periodavslut, kalkylberäkningar och kompletterar/korrigerar bokföring vid behov. Du är ett stöd till verksamhet och ledning med beslutsunderlag och rapportering. Arbetet inkluderar kontakt med myndigheter, organisationer och befattningshavare för att säkerställa arbetets kvalité och avdelningens målsättningar. Du erbjuds goda möjligheter till utveckling.

Formella krav
  • Relevant akademisk utbildning, civilekonom eller motsvarande
  • Minst 3 års erfarenhet från kvalificerad bred finansiell verksamhet
  • Erfarenhet av kontroll-, kvartals- och årsrapporter
  • Avancerade kunskaper inom Excel
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Meriterande med kunskap i SAP och investering
För att lyckas i rollen som controller är du en analytisk person med fallenhet för att presentera komplex information på ett lättillgängligt sätt. Du är trygg i din roll, ansvarstagande och starkt kommunikativ. Du uppskattar ett högt tempo i en miljö som präglas av både självständigt arbete och samarbete. Det är vidare viktigt för dig att hålla tidsplaner och en hög kvalité på ditt arbete.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Kubal.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Sundsvall
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: controller, Kubal, Kubikenborg, civilekonom, ekonom, SAP, buget, prognos, bokföring, periodavslut, finans, kontrollrapport, kvartalsrapport, årsrapport, Excel, investering, Sundsvall
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.